tirsdag 3. mars 2015

Falsk krupp astmamedisin

Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende for både barn og foreldre. Les mer hos Apotek 1. Fikk Bricanyl av en lege en gang når JR hadde falsk krupp. Det virekt som bare det, men snakket med en annen lege om dette senere og ble sterkt frarådet å bruke det på små barn.


Barn med falsk krupp Hva er falsk krupp ? Denne typen halsbetennelse skyldes et virus, og man kan derfor ikke helbrede den med medisiner. Falsk krupp er en ubehagelig form for halsbetennelse. Men: stygg hoste og pustebesvær kan også skyldes andre ting.


Selv om hosten låter fælt, er sykdommen vanligvis fredelig. Jeg er ikke 1 sikker på dette, men kan fortelle hva jeg vet. Han fikk etter en del legevaktbesøk efedrinmixtur som han kunne ta når han ble tett, mens de utredet han hos fûrst. De fant ut at falsk krupp var barneastma, og først.


Sønnen min på mndr fikk falsk krupp i natt. Hva bør vi gjøre og hvordan bør vi forholde oss? Dette har jeg ikke peiling på. Dosering kan gjentas hver 12. Hun fikk astmamedisin som hjalp som bare søren, og nå har hun ikke hatt anfall på over år.


PROFESSOR: Overlege ved infeksjonsmedisinsk avd. Oslo Universitetssykehus Dag Kvale, påpeker at en slimhoste kan skyldes en kraftigere betennelse enn en tørrhoste. Sist natt fikk vi en liten forsmak på falsk krupp. Så da ble det en tur på Legevakten. Fikk en dose bruse tabletter og har faktisk ikke vært så verst etterpå.


Var ikke sånn veldig tett, men hørte han hadde disse hunde bjeff lydene når han hostet. Noen med erfaring, kommer dette lett igje. Om barn er mye plaget med luftveisinnfeksjoner kan forebyggende astmamedisin hjelpe på pusten selv om det ikke per definisjon er astma. Også i forhold til falsk krupp.


Efidrin er forferdelig. Noe man bare bruker om man er pokka nødt. Vi hadde flere episoder med falsk krupp hos sønnen min da han var liten, men ikke så alvorlig at vi ringte legevakta. Vi dro til fastlegen en gang og da fikk vi astmamedisin som vi skulle ha i bakhånd (tror det var bricanyl) Vi brukte den ved et par anledninger. Gastroøsofagal refluks hos barn.


Fremmedlegeme i luftveiene. Trang passasje i luftveiene som følge av hovne mandler, falske mandler eller nesepolypper. Utposninger på luftveiene (bronkiektasier). Medfødte hjertefeil.


Hos små barn kan en betennelse i strupehodet forløpe annerledes. Den gir pipende og besværet pust, og en typisk gjøende hoste. Tilstanden kalles da falsk krupp.


Symptomene bedres ofte ved at man lar barnet puste inn kal fuktig luft. En vedvarende irritasjon av slimhinnene kan gi kronisk betennelse i strupehodet, såkalt kronisk laryngitt. Astma er en spesiell måte å puste på. Det er pust med hvesing i utpusten (eksspirasjonen). Den pustemåten kan komme uten at det dreier seg om astmasykdommen (bronkial asthma, asthma bronchiale).


Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik. Ungdom og voksne har vanligvis langvarig hoste uten kiking. Vaksinerte har mildere forløp. Nattlige anfall er typisk.


Plutselig innsettende hoste, dyspné og cyanose. Bronkialt fremmedlegeme. De fleste av oss ofrer sjelden pusten en tanke, det er først ved store anstrengelser den gjør seg vanskelig.


Utvikler pustebesvær (uten opplagt årsak) seg over kort ti bør man være rask til å søke hjelp til å finne forklaringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg