onsdag 11. mars 2015

Fløtegratinerte poteter uten melk

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Trenger du inspirasjon?


Her får du middagstips fra oss. Bedt gjester til middag?

Prøv retter med svin. Skrell poteter og skjær de i tynne skiver, ca. Smør en ildfastfom på ca. Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen, strø over halvparten av hvitløken og krydre med salt og pepper. Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.


Ha over ett nytt lag med poteter , resten av hvitløken, salt og. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt.

Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes! Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Nydelig potetrett som gjør hver middag til en fest.


For å få myke og gode potetskiver koker jeg først disse i litt fløte. Deretter gratineres retten i ovn, for å få den gode overflaten. Har også i litt hvitløk – for smakens skyld. Denne er kjempegod!


Oppskrift kommer i eget innlegg. Tenkte å dele oppskriften på de fløtegratinerte potetene med dere. Alle elsker fløtegratinerte poteter. Vi topper dem med hvitløk og parmesan. Melk , ost, kjøtt og smør er de store kildene til mettet fett.


Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter. Jeg elsker fløtegratinerte poteter , og blir lett provosert hver gang jeg leser at det er superenkelt å lage.


Jeg er ingen analfabet på kjøkkenet, men akkurat dette har jeg dårlige erfaringer med. Jeg har prøvd mye: Melk -og-fløte-blanding, bare fløte, mye fløte, lite fløte, koke potetskivene i flø. Skal du servere stekt kjøtt til søndags- eller festmiddagen er det lite som slår skikkelig gode fløtegratinerte poteter som tilbehør. Hemmelighet for å få dem skikkelig gode ligger i mengdeforholdet mellom poteter og væske.


De kan fort bli for tørre, og de kan også fort bli for vassne. Ingen av delene er noe særlig. Smak til med rips- eller rognebærgele, salt og pepper. Dekk kasserollen med litt plastfilm eller et lokk. Fortsett med å lage fløtegratinerte poteter.


Legg det i en ildfast gryte. Sett ovnen på 225°. Som eg har nevnt tidligere er eg ikkje ferdig med å eksprimentere med søtpotet enda. Eit supert tilbehør som passer til det aller meste!


Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet , løk, hvitløk, fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.


Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka minutter. Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen på produktet.


Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering. Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme. De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres. Jeg har lagt ut flere typer fløtegratinerte poteter bakover, men dette er min favoritt selv om den ikke er helt klassisk.


Jeg har prøvd å lage de på alle tenkelige måter, men kun på denne måten får jeg de krema potetene jeg ønsker. Dette er også raskeste måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg