torsdag 26. mars 2015

Halsbetennelse amming

Man kan bli smittet av halsbetennelse gjennom dråpe- eller kontaktsmitte. For eksempel ved at en syk person i nærheten hoster eller nyser. Typiske plager ved halsbetennelse er plutselig halsvondt, svelgebesvær, feber og pusspropper på mandlenes overflate.


Halsbetennelse smitter ved at en syk person hoster eller nyser i nærheten av deg. De fleste med halsbetennelse oppsøker ikke lege. Dersom dette vedvarer over lengre ti om det blir mer smertefullt og du får feber, så kan det være lurt å oppsøke lege igjen for å undersøke halsmandlene og det kan da være fornuftig å få tatt en prøve fra svelget, for å se om det evt. Den bakterien som oftest gir halsbetennelse er streptokokker, en bakterie som ofte finnes i svelget hos friske, men da i mindre mengde. Dette er spesielt viktig for de siste månedene av graviditeten.


Kan brukes ved amming. Gode råd - Voltaren kan gjøre det vanskeligere å bli gravid. Har du problemer med å bli gravid bør du ta kontakt med legen. Amming : Går i liten grad over i morsmelk. Små mengder virkestoff i morsmelken kan gi økt risiko for sensibilisering.


Antacida eller andre legemidler (f.eks. didanosin tabletter) som inneholder to- og treverdige kationer som jern, aluminium, magnesium og kalsium gir nedsatt absorpsjon av tetrasykliner, og samtidig bruk bør unngås. Eg har halsbetennelse , og har prata med både helsesøster og lege i den forbindelse. Pass på å drikke vatn, og amme så ofte som du plar. Unngå derfor flaske om du klarer å amme.


Anonym bruker skrev: Hvis du melder deg inn i den norske kirke får de andre litt mindre støtte, med andre ord. Sår hals skyldes ofte en virusinfeksjon som går over av seg selv. Behandlingen av halsbetennelse går derfor ut på å lindre smertene, sier farmasøyt og seniorrådgiver Hilde Ariansen i Apotekforeningen. Det burde flere gjøre.


Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Vanligvis starter det med en typisk virusinfeksjon, som forkjølelse. Andre som har opplevd langvarig halsbetennelse (streptokokker) som ikke går over? Hvor lang tid tok det før du ble frisk? Penicillin virker best når det er en konstant mengde i blodet eller urinen.


Trygg mammamedisin er en gratis, offentlig tjeneste der leger og farmasøyter svarer på spørsmål om bruk av medisiner ved graviditet og amming. Den kommer som regel sammen med en forkjølelse, så barnet hoster litt, kan ha hodepine og feber. Jeg synes iskrem virker lindrende når jeg er sår i halsen.


Tenker litt med at det kanskje ikke er så smart med noe kaldt når man er forskjølet, har halsbete. Jeg får høy feber,dårlig almenntilstanveldig vondt i halsen og hovne mandler med hvitt puss. Er sååå utrolig lei av å være syk nå! Har en sinnsyk halsbetennelse , som er så vond at jeg har ikke ord.


Om morran spytter jeg grønne klumper blandet med blod. Bronkitt ganger og halsbetennelse flere ganger. Du har en infeksjon i kroppen, og går derfor på antibiotika. Jeg har hatt bihulebetennelse ca. I tillegg gjør immunforsvaret alt det kan for å få kroppen frisk.


Halsbetennelse amming

At du da trener, kan føre til at det tar lenger tid før du blir frisk igjen, da trening faktisk setter ned immunforsvaret for en stund. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg