fredag 27. mars 2015

Pplaster navn

Hormonene er innbakt i plasterets klebemasse og kommer inn i blodsirkulasjonen gjennom opptak via huden. P-plaster er et hormonbasert prevensjonsmiddel for kvinner. Oplysningerne er målrettet dig, der er patient, pårørende eller ansat i sundhedssektoren.


Hormonet er innbakt i staven og små mengder tas kontinuerlig opp i blodsirkulasjonen. Plasteret skal sidde på i en uge af gangen dvs. Du skal ikke bruge p-plaster i uge dvs.

For de som synes det er vanskelig og huske på å ta en tablett hver dag, kan p-sprøyten være et godt alternativ. Oppdatert informasjon for markedsførte legemidler i Norge til human- og veterinærmedisinsk bruk. P-sprøyten beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer. Pakningsvedlegg, foto, interaksjonssøk, identifikasjonssøk m. P-PLASTER : Langtidsvirkende prevensjon er populært. Som oftest må du dra til legen får å få det,.


Navn Mellomnavn Etternavn. Er du under år, er det kun legen din som kan skrive ut resept til deg.

På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender. Utsette blødning med p-ring eller p-plaster. For begge disse hormonelle prevensjonsmetodene kan du utsette blødningen ved å hoppe over den hormonfrie uka og gå rett på nye uker med p-plaster eller p-ring.


Tidligere så hadde den form som en spiral - derav navnet - men i dag er den som regel T-formet. Spiralen er lagd av plastikk, med kobber viklet rundt for å øke virkningen. En spiral kan, avhengig av type, sitte i 5-år før den skal skiftes. Kobberspiraler er ikke registrert som legemidler, og er derfor ikke med i Felleskatalogen.


Noen som går på det? Må man til legen først eller kan man bare kjøpe dem på apoteket eller? Og hvor mye sånn ca koster dem ? P-stav inneholder ikke østrogen. P-pille (forkortelse for Pincus-pille etter oppfinneren Gregory Pincus) er hormonpreparat i tablettform til forebygging av svangerskap.


Det jeg lurer på er. Med p-piller menes som regel kombinasjonspreparater som inneholder østrogen og progestin, mens rene progestinpreparater går under betegnelsen minipille som ikke inneholder hormonet østrogen. Gratis frakt fra 6kr. Helsesøstrer og jordmødrer med nødvendig autorisasjon kan skrive ut alle typar prevensjon (ATC-gruppene Gog G03): P-piller, minipiller, p-plaster , p-ring, p-stav, hormonspiralar og koparspiralar. Sjekkliste og informasjon til deg som forskriver.


Anbefalte hormonelle prevensjonsmidler Legemiddelverkets anbefaling for kvinner som skal begynne med hormonell prevensjon.

Informasjon om de tryggeste alternativene når det gjelder p-piller, p-stav og hormonspiral. Har du tilfeldig sex er det anbefalt å bruke kondom i tillegg. Norsk revmatologisk forening. P-piller er nok det de fleste tenker på, men i tillegg finnes det gestagen p-piller, minipiller, p-plaster , p-ring, p-stav og hormonspiraler.


Sammen med lege, helsesøster eller jordmor finner du ut hva slags type som passer for akkurat deg. Hvordan skrive resept? De aller fleste resepter en skriver gjøres enkelt gjennom det aktuelle dataprogram hvor du jobber, være seg Dips, SystemX, Doculive, WinMed og så videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg