onsdag 18. mars 2015

Mmr vaksine helsepersonell

Alt helsepersonell med pasientkontakt bør vaksineres årlig mot sesonginfluensa. Første dose MMR , som vanligvis blir gitt ved måneders alder, gir over prosent av de vaksinerte beskyttelse i mange år, muligens livet ut. Mer detaljer finnes i kapitlene om vaksiner mot de enkelte sykdommene.


Tidlige symptomer kan omfatte feber, rennende nese og røde øyne. Meslinger er en infeksjon som forårsakes av et virus.

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, får man utslett, først i ansiktet og deretter over hele kroppen. Vaksinen er en blandingsvaksine som består av levende, svekkete meslinge-, kusma- og røde hunder-virus. Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell (Vaksinasjonsboka) Veilederen inneholder informasjon om vaksiner, vaksinasjonsvirksomhet, vaksinasjonsprogrammene i Norge og vaksinasjon av spesifikke grupper. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Dette var nødvendig fordi vaksinen ble levert i glass med ti doser.


Tiomersal i Pandemrix. Ved meslingutbrudd er helsetjenesten ofte en arena for smittespredning.

Da kan sårbare pasientgrupper lett bli smittet, for eksempel uvaksinerte spedbarn og personer med nedsatt immunforsvar, sier han. Andre dose som tilbys i 6. Barnet bør undersøkes for antistoffer mot Varicella-zostervirus (VZV), og minst dose Varicellavaksine bør gis til seronegative før oppstart av behandling. De aller fleste har hatt meslinger og trenger derfor ikke vaksine , men etter at meslingvaksinen ble innført sank forekomsten av sykdommen. Dette gjør at noen mangler beskyttelse mot meslinger fordi de hverken har fått vaksine eller har gjennomgått sykdommen.


MMR – vaksine mot meslinger,. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. MMR - vaksine kan fremskyndes til (9) mnd. Slik virker en vaksine Ved vaksinasjon tilføres kroppen enten en svekket mikrobe, deler av en mikrobe, eller noe som likner den mikroben det ønskes beskyttelse mot.


Når virkestoffene i vaksinen møter kroppens immunforsvar, dannes det immunforsvarsceller og antistoffer som vil gjenkjenne den ekte mikroben. Informasjonen på helsenorge. Når helsepersonell forstår at det kan ha særlig betydning hvordan spesielt sensitive faktiske forhold beskrives i en attest, erklæring o. Helsepersonell som er inhabil etter forvaltningsloven § skal ikke utstede attest, erklæring o. Vaksinen mot Influensa ny A(H1N1) (svineinfluensa) inneholdt µg tiomersal per dose, noe som tilsvarer cirka µg (mikrogram) kvikksølv.


Dette er mest aktuelt for de som er under år fordi de fleste over denne alderen som kommer fra land hvor meslinger og rubella sirkulerer i befolkningen er immune.

Hvis man ikke vet om man har hatt meslinger eller er vaksinert mot det, anbefaler vi vaksine. Hva kan foreldrene gjøre? Hvis barnet ditt får meslinger, så må du sørge for at det får rikelig væske, og ikke pakke det inn i dyner mens feberen er høy. Navnet kommer av de engelske navnene på sykdommene: Mumps, measles og rubella. MMR -vaksinen er en immuniserende vaksine mot kusma, meslinger og røde hunder.


Spesielt viktig for helsepersonell. Ta kontakt med helsepersonell for å vurdere vaksinasjon av voksne dersom immunstatusen er mangelfull, for eksempel hvis man ikke har hatt sykdommen, eller dersom man ikke har fått to vaksinedoser. Dette gjelder spesielt innflyttere fra land med lav vaksinasjonsdekning, helsepersonell og barnehagepersonell. Vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder ( MMR vaksine ) Det meldes om økende antall utbrudd av meslinger i Europa. I Norge er det også meldt om enkelte tilfeller av meslinger.


Folkehelseinstituttet anbefaler vaksine til helsepersonell som ikke er vaksinert og ikke har hatt meslinger. Sykelig redusert antall nøytrofile granulocytter i blodet. Betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med virus eller bakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg