mandag 9. mars 2015

Menneskelig avføring

Noen områder har særskilte bestemmelser angående fjerning av menneskelig avføring. I områder med mye stein og lite jord anbefales det å gni avføringen utover stein eller klipper i et tynt lag slik at den raskere blir sterilisert av UV-stråler og tørking. Denne biologiske artikkelen om avføring refererer til dyr i alminnelighet.


For avføring fra mennesket, se menneskelig avføring. Avføring er halvfaste avfallsprodukter fra et dyrs fordøyelseskanal som presses ut av anus (eller kloakkåpning) under defekasjon. Vi fant avføring fra mennesker i nærheten av åkeren, og sammenholdt med at det ikke var toaletter i nærhten, er det nærliggende å tro at bærene har blitt forurenset, sier Sjøli til TV 2.

Slike forhold innebærer at menneskelig avføring lett havner i vannforsyningen, og det kan forårsake vannbårne sykdommer som kolera. Ifølge USAs statlige organ for kontroll og bekjempelse av sykdommer (CDC) er Haiti akkurat nå rammet av en koleraepidemi. For 1år siden var avføring høyt verdsatt som gjødsel i deler av Europa og Asia. I dag er det forbudt av hygienemessige årsaker, og vi bruker i stor grad plantegjødsel som er industrielt framstilt.


Denne klassifiseirngen av menneskelig avføring ble utviklet ved University of Bristol. Avføring , ekskrementer, er de av kroppens avfallsstoffer som skilles ut via endetarmen. I tynntarmen er tarminnholdet flytende.


På vei nedover i tarmen, og særlig gjennom tykktarmen, vil stadig mer væske suges tilbake til tarmslimhinnen.

Dette kan gi smerter, treg avføring , og blyanttynn avføring når forsnevringen sitter i nedre deler av tykktarmen. Avføringen blir lys, nesten gråhvit når avløpet for gallen blir stengt av gallestein eller svulst, og svart avføring tyder på blødning i øvre deler av magetarmkanalen, men det kan også skyldes bruk av jerntabletter og. Hvis treg avføring ledsages av blod eller slim på avføringen, svart eller gråhvit avføring , blyanttynn avføring , eller har kommet som en markant forandring bør du søke lege. Om du over lengre tid har avføring sjeldnere enn ganger i uken og det plager deg kan det også anbefales å søke lege. FUNN: Det var i denne lekehytten at Leif-Ove Boberg oppdaget menneskelig avføring.


Illustrasjonen er hentet fra. Kommunen skal mandag vurdere å besikte lekehuset. Politiet i Lisburn i Nord-Irland har startet etterforskning etter at det ble funnet menneskelig avføring i flere av Coca-Cola-boksene ved selskapets fabrikk. Deretter ble det mye brukt. Det kan forskerne se blant annet på grunn av store mengder menneskelig avføring.


I sjeldne tilfeller kan menneske være mellomvert og egg vil da utskilles i avføring. Smitte kan da skje smitten gjennom mat og vann som er forurenset med menneskelig avføring eller fra person til person ved dårlig håndhygiene. Pasientene som bare har avføring 1–ganger i uken, får nesten alltid problemer.


Da er tarmpassasjen for langsom, sier han. Det er ikke bra hvis det går flere dager. Skjult forstoppelse. Selv om man går på toalettet hver dag – de fleste gjør det om morgenen – kan man faktisk gå rundt med avføring som har hopet seg opp i.

Dette skyldes galleoverbelastning og er svært sjeldent og ikke en helserisiko. Så enkle problemer som alvorlig diaré kan gi blod i avføringen. Ufordøyde matrester som ofte kan finnes i menneskelig avføring er frø, nøtter, korn og bønner, i hovedsak på grunn av det høye fiberinnholdet i disse matslagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg