tirsdag 31. mars 2015

Navn som betyr hav

I dag er det vel de færreste i vår kultur som tar hensyn til hva navnet betyr , hvis de i det hele tatt tenker over at navn har eller har hatt en betydning, sier Gudlaug Nedrelid. Hun er professor ved Institutt for nordisk og mediefag ved Universitetet i Agder. HVA BETYR NAVNET DITT? Hav er det sammenhengende vannområdet som skiller kontinentene eller noen del av dette område.


Omtrent av jordens overflate er dekket av sammenhengende saltvannsmasser som vi kaller hav og som vi i dagligtale deler inn i tre verdenshav (oseaner): Atlanterhavet, Indiahavet (Det indiske hav ) og Stillehavet.

Norrøne navn Liste over norrøne kvinnenavn Liste over norrøne mannsnavn Tilbake til den alfabetiske oversikten. Guttenavnet er en dansk variant av det bibelske navnet Absalom, som kommer fra det hebraiske navnet Avshalom, som betyr min far er fred. Emil betyr rival eller vennlig. Guttenavnet kommer fra det romerske navnet Aemilius, som er utledet fra det latinske ordet aemulus som betyr rival, men navnet kan også bety vennlig.


Hav er den sammenhengende vannmassen som omgir Jordens fastland. Havet utgjør 7prosent av Jordens overflate. Hele planetens overflate er 5millioner kvadratkilometer (km2) og av dette er 3millioner kmhav.


Det er som om vi skulle omtale en person som heter Per Lund Møller som Lund Møller, selv om flere i familien har mellomnavnet Lund.

I Norge er mellomnavn (til forskjell fra mange andre land) et navn som er et slektsnavn, som kommer før slektsnavnet som brukes som etternavn. Det betyr at man ikke fritt kan ta det mellomnavnet man ønsker seg. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Tidligere i år ble det kjent at Saudi-Arabia har satt ned foten for navn som de mener bryter med kongerikets kultur og religion, skriver Side3. Blant dem er navn som for oss virker helt harmløse. Blant annet Linda, Sandy, Maya og Lauren. Tom, Portugal Portugal er kjent for å være svært strenge med sine navn.


Jo flere navn du legger inn i inspirasjonslisten i Navnekarusellen, dess flere faktorer vil bli tatt hensyn til , og sjansen er større for at du liker navnene som blir foreslått. Etter hvert som flere bruker tjenesten, vil den også bli bedre - når Navnekarusellen lærer mer om hvilke navn brukerne liker. Den naturlige flyten i det menneskelige sinn er ikke fra glede til glede, men fra håp til å håpe - samuel johnson. Løvedaleren ble opphavet til leu og lev, som brukes i Romania og Bulgaria respektive.


Mynten som fikk kallenavnet pistole var en dobbel escudo. Det gikk altså to skjold på en pistol. Men spanjolene hadde et eget navn på en dobbel escudo, og det var en dublon. Dette er dessverre ikke så spennende, det betyr rett og slett dobbel.


Når bestemoren tar den kraftløse, lille gutten opp for å bade ham, begynner han plutselig å bevege seg.

Han puster og gråter! Navnet til guttens far betyr mirakel, så foreldrene setter dette navnet sammen med et annet amharisk ord og gir gutten et navn som betyr et mirakel har skjedd. Det er vanskelig å finne fine navn med betydning - i hvert fall navn som ikke så mange andre har!


Thea kommer av Theodora eller Dorothea, som betyr Gave fra Gud Marie kommer enten av de greske navnene Maria eller Miriam- som antakeligvis betyr Ønskebarn eller Sjø av bitterhet. Det kan også stamme fra et egyptisk navn som betyr Den som er elsket, eller Kjærlighet. Med andre ord et ganske solid navn ! Malin – Svensk versjon av navnet Magdalene, som betyr kvinnen fra byen Magdala. Ole-Dansk versjon av Olav, som igjen stammer fra det urnorske navnet AnulaibaR. Dette er sammensatt av Anu-, som betyr forfader, og -labaiR som betyr etterkommer.


Stine – Kommer fra Kristine, som betyr kristen på Latin. Både Sofie og Jakob har en klassisk popularitetsutvikling for navn , sier seniorrådgiver Jørgen Ouren, som har ansvaret for navnestatistikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg