fredag 20. mars 2015

Intens kløe under armene

Intens kløe under armene

Hepatisk kløe er særlig sterk i håndflater og i fotsåler, men i de alvorligste tilfellene er kløen over hele kroppen, og pasienter kan beskrive kløe i øregang, nesebor og endog bak øynene. Pasienten, en kvinne i begynnelsen av 60-årene, ble henvist til hudpoliklinikken på grunn av daglig sterk kløe på begge armene. Hun klorte og skrapet seg i huden slik at hun av og til blødde. Det lindret å legge isposer mot huden. Kløen gikk utover søvnen.


Noen ganger varer kløe lenge og er intens. Når man gnir eller klør området, blir kløen verre, og. Denne syklusen kan være vanskelig å sette en stopp for, men hvis man fortsetter å klø seg kan det skade huden og forårsake infeksjoner. Heldigvis har ekspertene en mistanke om hvorfor vi får mørkere hud og inngrodde hår under armene , og løsningen handler ikke bare om hvordan vi ser ut, men kan også være bra for helsen og bakteriefloraen vår. Dårlig lukt under armene er vanlig hos de fleste, og vi har alle opplevd det før.


Opphopningen av svette på overflaten av hudenskaper et ideelt miljø for bakteriell vekst, noe som forårsaker den sterke sure lukten. Dette forsvinner lett ved at man tar en dusj og, selvfølgelig, når du bruker deodoranter og antiperspirantprodukter hver dag. Jeg holdt på å bli sprø av kløe under armene , og ingenting hjalp. Deo fra helsekost, apotek, krystaller, kremer og div.


Valget ble liksom å enten lukte svette eller klø - morsomt. Så, etter mange utprøvinger fant jeg Nudit deodorant fra Helena Rubinstein! Jeg bestiller den fra strawberrynet. Uutholdelig kløe på over- og underarmer - kan noen gi meg et råd? Da spesielt på over- og underarmene.


Altså under , over og på siden av arm -musklene. Hva er kløe i huden? Ved kraftig kløe som ikke blir bedre i løpet av 1-uker. Kraftig kløe kan skyldes en alvorlig medisinsk tilstand. Dette dukket opp like før og etter en brannkoppinfeksjon i lysken som ble behandlet med antibiotika.


Intens kløe under armene

Dersom kløen forstyrrer nattesøvnen. Satte plagene i sammenheng med sopp og har hatt et par runder med Daktacort som har fungert bra. Hydrokortison har også fungert greit mot eksemene og kløen. Insektstikk kan gi kløe , og det kan også skabb, lus og lopper. Allergiske reaksjoner, blant annet elveblest, gir ofte kløe.


Det kan dreie seg om sukkersyke, høyt stoffskifte, lavt stoffskifte, leversykdommer, nyresykdommer, lymfomer, leukemi og noen andre krefttyper. Jeg har vært ute for en del personer som har en intens kløe over hele kroppen på grunn av problemer med gallen. Du har jo fra før en ganske følsom hu forstår jeg, og da skal det nok sikkert også mindre til før du får kløe og evt. I armhulene har vi et stort antall svettekjerteler. Svette som blir liggende på huden, kan i seg selv gi kløe , men også ulike såper og deodoranter kan gi kløe.


Blodprosent: Både for lav (anemi) og for høy blodprosent (polycytemia vera) kan gi kløe. Skabb: Her skal man kunne se gangene hvor skabben har krøpet inn under huden. Spesielt på siden av fingrene, i håndleddet eller i albuen.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det er en lang rekke ulike årsaker. Samboeren min har så intens kløe i området rundt knærne, og når hun klør der får hun blåmerker!


Intens kløe under armene

Blåmerkene blir bare verre og verre, og det klør mer og mer. Nå øker det i omfang også, så det klør på stadig større område. Hun klør ikke så hardt, så det skulle normalt sett ikke blitt blåmerker av d. Ved intens kløe kan en hydrokortisonkrem, som fås på apoteket, brukt noen dager gi god lindring. Du kan også bruke en mild hudrensekrem.


Fuktighetskrem bør brukes regelmessig etter vask av endetarmsområdet. Ved fortsatt plagsom kløe bør du søke ette bakenforliggende årsak. Søk råd hos legen din.


Symptomene vil avhenge av hvilket område av kroppen har blitt infisert. Vanligvis symptomer inkluderer feber, alvorlig kløe , nattesvette, vekttap og hovne lymfeknuter i halsen, under armene eller lyske. Andre symptomer kan være kvalme, oppkast, magesmerter og forstoppelse. Kortpustethet kan være et symptom hvis kreften er i lymfeknuter i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg