torsdag 26. mars 2015

Barn som gråter mye i barnehagen

Andre er ikke trygge nok på de voksne i barnehagen til at de får til å vise hvordan de har det. Det kan være en fare for at de blir gående for mye alene, siden det ser ut som de har slått seg til ro. Alle små barn skal oppleve nærhet og varme i samspillet med de voksne i barnehagen , ikke bare de som selv viser at de trenger det, sier. Gråt er ikke bortskjemthet, men et signal fra et barn som ikke kan si i fra på noen annen måte. For et lite barn er det fortvilende å ikke få gehør for gråten.


Det er ikke bra om gråt blir noe vi skal prøve å få vekk.

Eldste vår var også slik, han var år da han begynte i barnehagen. Vi var mye i barnehagen i helgene, men det som jeg tror gjorde dagene hans bedre var at han ble godt kjent med alle ansatte og alle rutinene. Barn som gråter ved levering i barnehage.


Personalet i barnehagen kan gi råd om hvordan dette bør foregå. De aller fleste barnehager har gode rutiner for barnehagetilpassning. Noen barn gråter ofte og lenge mens andre lettere roer seg ned når foreldrene kommer til. Det er viktig å forstå at et vanskelig barn ikke nødvendigvis er et resultat av at foreldrene gjør noe feil. Lærer underveis Etter hvert vil det være lettere for foreldrene å forstå akkurat hva som er årsaken til at barnet gråter.


Men, det som skjedde var at mitt barn vart so vant til at jeg skulle vere der time hver morgen tom etter år!

Skjønner dette er trist, det er helt forferdelig og forlate sitt barn som gråter. Dette er avgjørende for at barnet trives. Det er positivt at barn gråter når foreldrene går fra dem i barnehagen. De som ikke gråter eller protesterer, kan vise høyere nivåer av stresshormoner. Sønnen min har akkurat blitt år.


Han gråter hver dag han blir levert i barnehagen og sier han ikke vil være der. Når han våkner sier han Jeg vil ikke i barnehagen. Har snakket med personalet på gruppa hans, alle sier at han trives, og de mener det er en vil ikke periode han går gjennom.


Like mye mobbing i barnehagen som i barneskolen Det finnes ikke mye forskning på mobbing hos små barnehagebarn. Men den sveitsiske forskeren Françoise Alsaker har vist at femåringer er i stand til utøve utestenging, i like stor grad som barn i barneskolealder gjør. Det som er vanskelig å vite med så små barn , er intensjonen bak. For eksempel vil både samspillet i familien og hvilken rolle barnet har i barnehagen ha betydning, sier hun.


Men det er mye å vinne på å lære barn hvordan de skal håndtere følelsene sine før de blir for store. Fysisk aggressive barn har større problemer sosialt - de har vanskeligere for å få venner og å fungere godt sammen med andre. Siden jeg ikke har barn og derfor heller ingen erfaring med barnehager , lurer jeg litt på hva dere som har det tenker om en liten episode jeg opplevde i dag.


Jeg går forbi en barnehage i nabolaget og legger merke til at det sitter en liten jente og gåter for seg selv, rett på innsiden av gjerdet. Så å si alle barn har perioder der dem gråter ved levering. Hver tøff som forelder og forlat barnehagen når du har levert barnet, gitt barnet kos og prat.

E har selv opplevd ved flere anledninger at barnet gråter mer jo mer foreldrene er i barnehagen fordi foreldrene ikke klarer å gå ifrå barnet. Det skal være behagelig, bevegelig og varmt nok for barna. Hva som er varmt nok, endrer seg hele tiden, så det må du vurdere sammen med de andre voksne i barnehagen. Det kan variere fra barn til barn hvor mye klær de trenger å ha på seg, både når de er ute, og når de er inne.


Noen er varme av seg, mens andre liker å ha mer klær på. Som barn gråter jeg langt mer enn dere voksne. Men det er og fordi at gråten er min måte å bearbeide samtlige vonde følelser på. At jeg ikke skal kunne gråte, er litt som at du ikke får lov til å fortelle dine voksne venner om ting som frustrerer eller sårer deg i livet. Hun sitter bare å ser ut av vinduet og gråter og sier pappa.


Jeg tror hun er ca 5-år og jeg får så vondt av henne. Hun har grått hele tiden mens jeg har hatt innkjøring med min jente og de ansatte trøster litt, men så gir de opp og sier at de ikke vet hva mer de kan gjøre. Stopper hun opp å g. Skinstad sier at avskjeden i barnehagen går mye lettere om foreldrene er bestemte og tydelige, og gjør avskjeden kort. Men samtidig vet hun at hodet og hjertet ikke alltid spiller på lag i slike situasjoner.


Jeg hadde selv et barn som gråt da jeg leverte ham – i tre måneder. HANDLINGSPLAN VED BITING BERGERBAKKEN BARNEHAGE I perioder av barnehageåret ser vi at det er noen barn som biter andre barn. I denne portugisiske barnehagen får barna mye oppmerksomhet.


I den lille, portugisiske barnehagen har de tid til å gi hvert enkelt barn mye oppmerksomhet, sier Rosa Fereitas. To ansatte har ansvar for barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg