onsdag 25. mars 2015

Glukosebelastning gravid resultat

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Det vil si vanlig kost med for eksempel brødmat, poteter, pasta og ris. Du må være fastende fra kvelden før undersøkelsen, og det er viktig at du ikke utsetter deg for større anstrengelser (hard trening) dagen før undersøkelsen eller på vei til legekontoret. Har du en infeksjonssykdom og feber, vil testen gi feil resultat. Vi bruker derfor ordet bør og ikke skal.


Men det er sterkt tilrådelig at man tar testen dersom man fyller kriteriene. Legen må tilby testen, og understreke hvor viktig den er, slik at den gravide vet om konsekvensene. Kilder: Helsenorge. Men den gravide kan selvsagt nekte, sier divisjonsdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet.


Se Kortfattet oversikt over diagnostikk av diabetes i svangerskapet (HbA1c), svangerskapsdiabetes ( glukosebelastning ) og henvisningspraksis Resultat av HbA1c dokumenteres i helsekort for gravide. HbA1c kan ikke benyttes til diagnostikk av svangerskapsdiabetes. Dere som har tatt glukosebelastning , hva var resultatet? Mitt var på etter to timer og jeg fikk vite av fra og ned var helt fint og trengte ikke videre oppfølging. Min test var på etter to timer - normalen er mellom 4-6.


Legen skulle snakke med meg om dette neste fre, men vil jo vite hva det har. Testen gis også til gravide i uke til for å påvise svangerskapsdiabetes. Glukosebelastning gir svar på om du har diabetes eller nedsatt glukosetoleranse. Sukker i urinen hos gravide. Under graviditet endres nyrenes evne til å håndtere sukker.


Utenom svangerskap er det sjelden at det finnes sukker i urinen hos personer som ikke har diabetes. I forløpet av svangerskapet er dette imidlertid ikke sjelden. Når svangerskapet er over, blir forholdene de samme som de var før svangerskapet. Dersom glukosuri påvises ved senere kontroller, utføres ny glukosebelastning.


Rask og trygg leveranse. Ny retningslinje om svangerskapsdiabetes gjør at rundt syv av ti nå må gjennom en såkalt gluktosebehandlingstest. Med de nye testkriteriene estimerer man at cirka prosent av alle gravide må ta glukosebelastningstest, bekrefter divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Svein Lie. Prøvetaking Serumrør med gel. Diagnostikk av diabetes mellitus hvis diagnosen er usikker.


Pasienten møter om morgenen, etter 8-timers faste (ett glass vann tillates). Først måles fastende blodsukker i kapillærprøve med et stix-glukometer. Undersøkelsen foretas når det er tvil om hvorvidt en pasient har diabetes.


Undersøgelser har vist, at nogle gravide har en øget risiko for at udvikle en let grad af sukkersyge i graviditeten. Det drejer sig om følgende gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg