onsdag 11. mars 2015

Bihulebetennelse fly

Hele hodet føles som det skal eksplodere. Luftveisinfeksjoner smitter som regel ved dråpeinfeksjon ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg. Jeg pleier å slite med bihulebetennelse , den kommer og går. Snart skal vi på ferie til Hellas og jeg kjenner jeg gruer meg til fly. Husker jeg leste et sted at det er skikkelig ekkelt å fly når man har bihulebetennelse.


Det er ikke sikkert at jeg kommer til å ha det.

Ved forrige flyreise med bihulebetennelse fikk jeg fryktelige smerter når flyet var på vei ned. Hva bør jeg unngå dersom jeg har bihulebetennelse ? Dersom du har bihulebetennelse bør du ikke fly eller utsette kroppen for ekstreme temperaturer. Unngå plutselige temperaturendringer og stump røyken. I tillegg bør du vaksinere deg mot influensa hvert år, vaske hendene ofte og unngå antibiotika med mindre du har fått dem på resept fra. Den som har hatt en skikkelig bihulebetennelse i løpet av livet, vet hvor vondt det er når det verker i pannen, kjeven, rundt nesen eller bak øynene.


I alle disse hule luftlommene skal luft ventileres inn og slim dreneres ut, men når denne mekanismen ikke fungerer, gir det trykksmerter og den karakteristiske tett i skallen-følelsen. Men jeg hører noen får veldig store smerter når de flyr med ørebetennelse, og er litt redd for dette. Kjedelig å ligge rett ut med hodesmerter de dagene jeg skal være i Polen.

Var hos legen for en uke siden, fikk ikke noe medisiner, siden han mente betennelsen snart gikk over av seg selv, og fly ikke burde bli noe problem. Fly billig overalt og spar penger på flyreiser. Finn den beste løsningen! Søk flybilletter fra 9reisesider. Skandinavias Beste Reisenettsted!


Sammenlign på Reiseguiden før du bestiller. Jeg tenker det må være greit å hjelpe til, slik som de gjør. Men det blir feil at det er du som tar deg av jobben. Enten burde han gjort det, eller så bør eksen ta det tilbake når hun er ferdig flyttet. Storfjell-Olven, som er farmasøyt i Vitusapotek, forteller at bihulebetennelse vanligvis oppstår i forløpet av en forkjølelse eller hvis man har vært tett i nesen over lengre tid.


Ved bihulebetennelse er bihulene betente og hovne, og fører til at åpningene til nesen blokkeres slik at slimet ikke kan renne ut og det oppstår betennelse. Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Bihulebetennelsen kan også skyldes en bakteriell infeksjon. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner.


Fly med oss verden rundt og prøv rundt 9forskjellige flyselskaper! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Har nå fått bihulebetennelse og skal ut å fly.


Ofte oppstår bihulebetennelse etter en virusinfeksjon, slik som forkjølelse eller influensa.

Er det noen som har noen gode råd å gi? Høysnue og andre allergier kan også forårsake bihulebetennelse. Dersom bihulebetennelsen varer lengre enn én uke, kan det skyldes en bakteriell infeksjon.


Bestem om du liker å dykke eller fly ofte. De trykkforandringer som er forbundet med denne type aktiviteter kan bringe på bihulebetennelse. Kvinner som er gravide eller som tar p-piller kan oppleve bihulebetennelse på grunn av endringen i hormons. Få sjekket for astma. Det er flere problemer knyttet til å reise med fly dersom du er syk.


For det første trenger kroppen ekstra oksygen, som den ikke kan få i et fly. Har du i tillegg problemer med hjerte eller lunger, kan det bli direkte farlig. Og dessuten er det lett å smitte sykdommen videre, sier Klokker til den danske avisen.


I utgangspunket bør man være forsiktig å fly med forkjølelse da trykket er en del lavere der oppe. På vei opp er det sjeldent ubehagelig, det er når man skal ned igjen man kan oppleve de verste smertene. Dette har skjedd med meg et par ganger, men andre ganger har jeg ikke merket noe. Oftest oppstår dotter i øret ved trykkforskjeller eller forkjølelse.


Ved raske trykkforskjeller (som ved flyving og dykking) kan trommehinnen suges inn, eller bule ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg