fredag 20. mars 2015

Hvor vanlig er det å blø tidlig i svangerskapet

Blødninger mot slutten av svangerskapet kan være tegn på for tidlig morkakeløsning. Livmoren er da stram og øm, og det er vanlig med smerter. For tidlig morkakeløsning oppstår i 1-prosent av alle svangerskap.


Hun forteller at det er vanligst å blø tidlig i svangerskapet. Noen blør også litt ved selve implantasjonen, altså når det befruktede egget fester seg til livmorslimhinnen. Dette skjer helt i begynnelsen av svangerskapet , og blødningen gir seg raskt, sier hun.


Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av svangerskapet. To til tre av ti kvinner som føder til termin, har hatt blødning tidlig i svangerskapet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. Men bortsett fra å overvåke hvilken retning det ser ut til å gå i, er det lite å gjøre.


Kommer det til å gå bra? Det er jo dette alle gravide ønsker svar på. Svaret er ikke alltid så enkelt å gi, og avhenger naturlig nok også av når i svangerskapet blødninger skjer, og hvor mye blod det er snakk om. Jeg trenger å høre solskinnshistorier fra de av dere som har opplevd blødninger tidlig i svangerskapet , men som allikevel har gått greit. Hvor lenge varte blødningene?


Opplever selv blødninger nå, men prøver å være positiv. Lest at det er vanlig at man kan blø litt uten at det er noe farlig men hvor vanlig er det egentlig? Har to barn fra før å opplevde det ikke med de.


Dette er den perioden hvor det er størst risiko for spontanabort. Andre trimester varer frem til uke 28. I tredje trimester, som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg.


Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født. Dette er årsaken til at mange kvinner tidlig i svangerskapet opplever å få treg mage. Pass på å spise rikelig med fiber, drikk vann og hold deg aktiv!


LES OGSÅ: Derfor blir du forstoppet. Besvimelser og svimmelhet. Føler du deg svimmel, kan det være et tidlig tegn på graviditet. Tidlig i svangerskapet utvider blodårene seg. Hvis det foreligger kreft i livmoren er det viktig å få det behandlet i et tidlig stadium hvor det er meget god mulighet for helbredelse.


Men etter uke er det kun ultralyd som kan bekrefte en abort. Kvinners opplevelse av spontanabort varierer mye. For noen kvinner likner det på opplevelsen av å ha en vanlig menstruasjon. Men det kan også være skremmende, særlig hvis du har sterke smerter og blør mye.


Det kan være flere årsaker til at du begynner å blø sent i svangerskapet , og ofte finner en ikke noen klar årsak til at en blødning oppstår. Er det normalt å ha menstruasjon under graviditeten? Nei, du skal ikke ha menstruasjon under graviditeten. Det kan være normalt å blø tidlig i svangerskapet , men det kan også bety at det er fare for spontanabort.


Detteskyldes også at morkaken ikke fungerer skikkelig. Du bør kontakte legen din hvis du er bekymret. Disse kvinnene er også mer utsatte for blødninger i siste del av svangerskapet , fordi det lettere oppstår sprekkdannelser i morkaken hvis diameteren er stor. Det at enkelte gravide opplever kynneraktivitet tidlig i svangerskapet , kan føre til usikkerhet og engstelse.


Det dreier seg ofte om redsel for å føde for tidlig. Det kan av og til være vanskelig å skille kynnere fra tidlige rier. Noen ønsker kun å se at det er hjerteaksjon. Hjerteaksjon er mulig å se fra uke selv om det kan være lurt å vente til ca.


Den kroniske følelsen av å være hoven i skjeden er for noen plagsomt, mens det for andre virker seksuelt opphissende fordi man føler seg litt småkåt hele tiden. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Man undersøker livmorhalsen for å fastslå om den er utvidet eller om mormunnen har begynt å utviske seg.


Hvis livmorhalsen er intakt, er det godt mulig at svangerskapet kan fortsette, men hvis det er tegn på at livmorenhalsen er i utvikling, synker sjansene for et vellykket svangerskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg