tirsdag 24. mars 2015

Brunt slim utflod

Utflod er et sekret av væske eller slim som skilles ut fra skjeden hos alle kvinner. SVAR: Hei jente år. Det brune slimet kan være blodtilblandet utflod. Da er det gammelt blod som blander seg med utflode.


Håper det er normalt og ikke tegn på SA. Kvinner flest vet også at utfloden kan variere i løpet av menstruasjonsperioden. Normalt utflod gir ingen ubehagelig lukt, kløe, svie, smerter eller feber og er gjennomsiktig. Om ikke dette stopper den brune utfloden, synes jeg du bør henvises til en gynekolog for en ultralyd.


Begge tilfeller kan gi småblødninger som viser seg som brun utflod. Mengden med utflod vil normalt variere gjennom menstruasjonssyklus. Normal utflod har oftest hverken sterk lukt eller sterk farge, men er gjerne klar på fargen, eventuelt litt slimete eller litt hvitlig. Normal utflod består av væske og avstøtte celler fra skjeden og livmorhalsen, og slim fra kjertler i livmorhulen.


Det er veldig viktig at vi har utflod. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. Det å ha utflod er et sunnhetstegn.


Skjeden er selvrensende, og utfloden er et resultat av denne prosessen, forteller sykepleier ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet Evelyn Simonnes. Grunnen til at blodet er brunt er fordi det er s. Brun eller lys brun utflod er forårsaket av en liten mengde blod med separasjon kommer. Brun utflod , hva årsakene kan være fra brun utflod ? Kan være tegn på at båndene i livmoren strekker seg. Vet også at noen får litt svak blødning hver måned gjennom hele graviditeten. Bare kjenn etter at smertene i magen ikke vedvarer eller at blødningen øker.


Alle kvinner har i perioder økt mengde utflod , men det er forskjellig fra kvinne til kvinne hvor mye utflod hun aksepterer innen hun søker lege. Opp til menstruasjonen kan det være litt mer utflod enn ellers, og midt i perioden kan det være mer klart og slimete. Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt.


Utflod med lite- og lett syrlig, frisk lukt, er noe alle jenter har og det er med på å smøre skjeden og holde den frisk og glatt. Produksjonen av utflod øker på i puberteten, og når man er forelsket og når man er kåt øker det ytterligere. Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Zoovillage - Premium brands!


Dersom utfloden blandes med små mengder blod vil den kunne skifte farge til brun. Takk for at du skrev til ung. Hvis blod blir liggende, kan det bli brunt. Opplevde blødning for en uke siden, men som ga seg med en gang.


Mistet i januar, så er litt bekymret. Det samme gjør skjedesekretet. Hva er årsakene til endret utflod fra skjeden? Gynekologen kan da undersøke slimhinnen i livmoren, og noen ganger er denne for tykk eller tynn.


Noen ganger oppdages det også en liten utposning av slimhinnen (polypp). Mot slutten av syklus, like før menstruasjonen, er det også normalt at det skilles ut brun utflod. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter.


Les mer hos Apotek 1. Det kommer mest utflod rundt eggløsningen. Utflod blir laget av små kjertler i livmorhalsen og slipper ut en væske som holder miljøet i skjeden stabilt. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.


Utflod er sekret fra skjeden, og det at du har utflod betyr at alt fungerer som det skal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg