fredag 6. mars 2015

Grøt i dampovn

Lei av å vaske kasserollen etter lørdagsgrøten? En kan koke grøten i stekovnen, men den må uansett koke opp, og dette tar tid og må røres hele tiden. Nå har jeg funnet ut en måte å lage grøt i kombidamp. Jeg brukte Geisha grøtris.


Risgrøt med smør, sukker og kanel er typisk middag på lørdag formiddag, og er vanlig til jul. Da vil mange ha en skåldet mandel i grøten, og en liten premie til den som finner mandelen. Kom hjem til ferdig grøt. Et godt tips for å ha ferdig grøt når du kommer hjem fra jobb og for å unngå svidd grøt , er å koke grøten i kald stekeovn. Legg på lokk og sett grøtkjelen i kald stekeovn.


Lukk igjen døren og la grøten stå i stekeovnen i 4-timer. Gi grøten et raskt oppkok før servering. Risgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Heftet inneholder informasjon om spedbarnsernæring og kosthold fra melk til fast føde, samt mange oppskrifter på grøt oppskrifter som kan tilberedes med dampovn.


I de første barneårene er et balansert kosthold særdeles viktig. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Kok opp gryn og melk og la det småkoke i noen minutter under omrøring. Legg tett lokk på kjelen mens grøten kkoker, og sett kjelen i kald stekeovn 5-timer eller lenger. Kok noen minutter uten lokk hvis den er tynn.


Spe med litt mer melk hvis den er tykk. Lørdagsmiddag - Mat og drikke - Kvinneguiden. Kokingen tar overhånd! Lage hel kalkun for første gang.


Det er utallige måter å servere grøt på. De fleste har hørt at det er lett å lage grøt i en mikrobølgeovn – dette er helt sant. Havregrøt med yoghurt, jordbær og gresskarkjerner. Hvis man for eksempel vil lage havregrøt så tar man en dyp tallerken, heller i havregryn og den vanlige mengden vann eller melk. Sett deretter tallerkenen i mikrobølgeovnen og gi den 1-minutter.


Og for meg begynner julen for alvor når grøten kommer på bordet. Julegrøt hjemme hos oss er risengrynsgrøt kokt med litt vanilje. Da blir den ekstra go synes jeg. Formiddagen på julaften er alltid litt travel. Dette gjelder først og fremst grønnsaker, frukt, poteter, kornprodukter, melk og melkeprodukter samt kjøtt og fisk.


Det tok ganske lang ti over fire timer. Men at det skyldes kjøttet kan jeg ikke utelukke, for jeg kan ikke forstå at det tar lengre tid i en. Usikker på om det er det samme,men vi har dampovn. Fantastisk ting, dampkoker poter,grønnsaker fisk,samtidig. Ingen svidd grøt mer,og rører et par ganger.


Smelt smøret og rør melet raskt ut i det til du har en tykk grøt. Fortsett å røre mens du lar den koke i to minutter uten at jevningen blir brun. Tilsett den kokende melken under kraftig røring.


La koke videre i to minutter under stadig omrøring. Laks er en veldig anvendelig fiskeråvare som gir de beste retter. Her får du ny inspirasjon.


Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv! Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning.


Grøt i dampovn

Velkommen til TINE Handel - TINEs nettbutikk for bedrifter. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg