mandag 16. mars 2015

Vitaminmangel amming

Det kan være ­aktuelt å måle ­D-vitaminnivået hos ­brystbarnet for ­å utelukke vitamin D-mangel når. Forskere mener amming kan gi vitaminmangel. Snakk med fastlegen om graviditet og amming. Det kan ta flere år før symptomene på B- vitaminmangel vises. En blodprøve kan gi svar på mangel, før symptomer vises.


Helsemyndighetene vil likevel trolig ikke endre sine råd. Det tar som regel lang tid - måneder eller år - før symptomene oppstår. I begynnelsen viser vitaminmangel seg ved at du blir trett, får nedsatt muskelkraft og dårlig appetitt. Senere får du de klassiske mangelsymptomene, avhengig av hvilket vitamin du mangler.


B er svært viktig for barnets vekst under graviditet og amming 2. Veganere, cøliakere og de som av andre grunner har et ubalansert kosthold kan også være i faresonen for å utvikle B- vitaminmangel 2. Veganere kan gå helt glipp av vitamin B 1 som bare finnes i matvarer fra dyr, og derfor trenger å supplere med et kosttilskudd. Behandling av påvist C- vitaminmangel. Mange av symptomene på B vitaminmangel er generelle og kan skyldes andre årsaker. Det er lite sannsynlig at barn som ammes.


De vanligste symptomene er irritabilitet, depresjon, nummenhet, dårlig balanse, trøtthet eller svimmelhet. Som supplement ved spesifikk osteoporosebehandling hos pasienter med risiko for D- vitaminmangel. Kvinner som tar tilskudd av vitamin D og kvinner som behandles for D- vitamin­mangel kan amme (8). Det daglige inntaket bør ikke overskride 6IE vitamin D. Dyrestudier har vist reproduksjonstoksisitet ved høye doser vitamin D. Overgang i morsmelk: Kan brukes under amming. Forløpet av sykdommen avhenger av hva som er årsaken til anemien.


Hvis blodmanglen skyldes jern- eller vitaminmangel , tar det lengre tid (2-uker), før du er frisk igjen. De fleste får dekket behovet for vitamin A ved et sunt, gjennomsnittlig norsk kosthold. Ved alvorlig anemi, f. Men det kan oppstå situasjoner hvor man bør ha mer, for eksempel øker behovet noe ved amming. Vitamin A kan lagres i kroppen, og ca. Det samme ved slimhinne-, hud- og hår-problemer.


Vi regner med at et inntak på 1IE vil gi en serumøkning av kalsidiol på ca 2. M, som en tommelfingerregel. IE vil således kunne gi en økning på nM, dvs tilstrekkelig for din del. Helse Sør-Øst har i samarbeid med Helsekompetanse.


Her kan man få tips om hvordan man kan legge til rette for en vellykket amming. Unngå helsekostpreparater med mye jod under graviditet og amming. Så skal mor ta ekstra jod eller skal hun ikke? Norsk helseinformasjon skriver: Jodmangel er sjelden, men når vi endrer kostvanene våre, kan det bli en økning i antall tilfeller med jodmangel.


I UK er det påvist moderat til alvorlig jodmangel hos av jenter i alderen 14. Spedbarnets energi- og næringsstoffbehov bør i første levehalvår helst dekkes ved amming. Folat reduserer risikoen for nevralrørsdefekt. I forbindelse med graviditet anbefales et folattilskudd på 4mikrogram daglig fra siste måned før befruktning og i svangerskapets første to til tre måneder. Dosering Voksne inkl.


Anbefalt dose: tablett daglig. Mengde kalsium i preparatet er under vanlig anbefalt daglig inntak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg