mandag 23. mars 2015

Kronisk hepatitt b

Utviklingen av kronisk hepatitt B. Vi skiller mellom flere utviklingsfaser av kronisk hepatitt B. Det fødes om lag 5barn av mødre med kronisk hepatitt B -infeksjon i Norge hvert år. Disse barna har svært høy risiko for å utvikle kronisk hepatitt B -infeksjon dersom de ikke får riktig behandling etter fødsel (post-eksponeringsbehandling). Dersom prøvene viser at du har en akutt eller kronisk hepatitt B vil du bli henvist til en spesialist for å bli vurdert om du bør få behandling. Ved påvisning av kronisk hepatitt B vil det være aktuelt å ta flere blodprøver for å se om leveren er skadet (leverfunksjonsprøver). Selv om du får behandling, slik at vi ikke kan påvise hepatitt B virus i blodet ditt, vil det alltid finnes litt hepatitt B virus i leveren som kan blusse opp senere i livet.


Kronisk hepatitt B kan behandles med tabletter eller en sprøytekur. Tabletten (tenofovir og entecavir) mot hepatitt hemmer virusets enzymer. Behandlingen har så å si ikke bivirkninger og gjør at hos over prosent blir virusmengden så lav at viruset ikke kan påvises, og leverbetennelsen opphører. Totalt er cirka 3millioner mennesker kronisk infisert med hepatitt B. Tablettbehandling av kronisk hepatitt B -virusinfeksjon har blitt gitt på ubestemt tid.


Hva som gir størst sannsynlighet for å miste viruset og oppnå en funksjonell kur, er ukjent. Hvad er kronisk hepatitis B ? Hvor hyppig er kronisk hepatitis B ? På verdensplan regner man me at ca. Hepatitis B , kronisk.


Kronisk hepatitt b

Barnet vil få en sprøyte med vaksine og immunglobulin straks etter. Hvis mor har kronisk infeksjon. Flertallet av de som smittes, kvitter seg med virus og utvikler beskyttende antistoffer.


En kronisk hepatitt B innebærer betennelse i leveren i mer enn 3-måneder, med vedvarende forhøyede leverprøver og karakteristiske funn ved mikroskopi av levervev. Infeksjonen kan være så mild at forløpet er uten symptomer, og da trenger du ingen behandling. Andre ganger kan infeksjonen bli kronisk og i verste fall livstruende. Etterpå er du immun overfor denne typen hepatitt resten av livet. Det finnes en effektiv vaksine som kan forebygge hepatitt A. Arbeid med oppdatering pågår.


Kronisk hepatitt b

Noen funksjoner i EPAS kan påvirkes. Nesten en tredjedel av verdens befolkning har markører i blodet som snakker om tidligere hepatitt B , og over 3millioner mennesker har det for øyeblikket. De første symptomene omfatter kvalme, tretthet og gulfarget hud.


Vaksine mot hepatitt B utvikles fra en liten, harmløs del av viruset som ikke kan gi sykdom. Etter vaksinering lager kroppen antistoffer mot hepatitt B - viruset. Disse antistoffene beskytter mot senere smitte.


Kronisk hepatitt b

Tilbudet om hepatitt B -vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet ble utvidet til å omfatte alle barn født fra og med 1. Finn laveste nettpris her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg