fredag 27. mars 2015

Hvor lenge kan man gå over termin 2018

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Etter hvert ble det også slitsomt å gå på butikken og slikt, da man hele tiden fikk kommentarer om hvor stor man var og har han ikke kommet enda? Synes hun fikk god oppfølging. Noe av årsaken til at Maria Kristine gikk så lenge over tiden, var at sykehuset ikke kunne sette fødselen i gang i helgen.


AAP utover ordinær maksimal stønadsperiode.

Se også: Samlesiden over regelverksendringer for AAP fra 1. Regelverkssiden for AAP er oppdatert med de nye reglene fra 1. Ble barnet født dager etter termin , regnet man altså at barnet ble født innenfor det som ble regnet som termin. I dag er reglene skjerpet, og få går så langt som dager over termin før babyen kommer til verden. Som hovedregel kan den som mottar AAP jobbe inntil prosent, og samtidig motta redusert utbetaling av AAP. I en begrenset periode kan man jobbe inntil prosent, og samtidig motta prosent AAP.


Til termin rommer altså cirka uker. AAP under opptrapping i jobb i inntil måneder.

De aller fleste gravide skulle vel helst sett, at de slapp å gå over termindato. Det er jo ganske mange! Man kan jo spørre litt i familien, hvor lenge mor og eventuelt søstre har gått i forhold til termin. Og også her er det uenighet om når svangerskapet regnes som overtidig.


Ifølge WHO er svangerskapet overtidig når det har vart i mer enn 2dager. I Norge er vanlig trivselskontroll på sykehuset ca. Du kan gå tilbake til jobb før sykmeldingen er over. Da gjør du bare en avtale med arbeidsgiveren din.


Du trenger ikke spørre legen eller NAV. Når du sender søknaden om sykepenger, fyller du bare ut når du startet å jobbe igjen. Du kan også jobbe i kombinasjon med sykmelding. Din arbeidsgiver har ansvar for å følge deg opp mens du er syk, og så lenge du er ansatt. Dette ansvaret slutter ikke automatisk selv om du går fra sykepenger til AAP.


Du skal fortsatt ha oppfølging fra arbeidsgiveren din og NAV etter at du har fått innvilget AAP. Sykdom er ikke grunnlag for oppsigelse det første året man er sykmeldt. Hovedregelen er at man ikke kan være i arbeid samtidig som man mottar fulle foreldrepenger.


Jobber du delvis, kan du derimot kombinere dette med delvis uttak av foreldrepenger.

Da vil også stønadsperioden forlenges tilsvarende. Perioden med foreldrepenger kan også utsettes ved å arbeide fullt en tid uten stønad. Jeg er redd for å gå over termin fordi min termin har to ganger blitt flyttet dager fremover, og begge gangene var det feil, noe som var bekreftet ved fødslene. Hvis det samme skjer denne gangen, nekter jeg å godta UL-terminen, siden da kan man risikere å gå opptil 3. Siden vi ønsker å vente så lenge det forsvarlig lar seg gjøre har vi nye kontroller onsdag og fredag.


Om alt fortsatt er fint da og lille ikke har kommet enda får vi forhåpentligvis ventet til mandag. Tror Ullevål helst vil sette igang etter dager, men at man har kontroll uke over termin og vurderer. Dersom kvinnen skulle ønske å vente lengre på at det skal starte av seg selv, og alt er bra med mor og barn, kan man muligens få få noe lengere.


Jeg tror det er en fordel at man har bodd sammen og at man kjenner hverandre godt, men man vet aldri hva livet bringer uansett. Så lenge aksjefondet går inn på en aksjesparekonto mens det er tillat innenfor ordningen så kan de bli stående. Men: Dersom du som investor må ta et aktivt valg mellom renteandel eller aksjeandel hvor aksjeandelen faller under , faller også fondet utenfor ordningen.


Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Ved en virusinfeksjon kan man ofte ha langvarige symptomer som ligner på en vanlig forkjølelsessykdom.


For de fleste går dette over av seg selv, men det kan ta noe tid. Les mer om forkjølelse i Helseleksikonet. Ved en bakterieinfeksjon trenger man derimot antibiotika.


Dette indikeres ved høy feber over ti og at man føler seg dårlig. Her har vi oppsummert de viktigste reglene for deg. Hvor lenge må du ha vært ansatt før du kan bruke egenmelding?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg