tirsdag 10. mars 2015

Verdens beste ostekake med sitron

Klemmer enkelt saften ut av sitron eller lime. Det er ikke mye som smaker så godt som en skikkelig god ostekake. Blandingen av søt eller syrlig ostekrem er en uimotståelig kombinasjon.


Ostefromasjen er tilsatt en god del sitronsaft og har derfor ekstra god smak av sitron. Og selvfølgelig er det sitrongelé på toppen. Om moren min ble fornøyd?

Tror det, for hun snakket om kaken i minst de påfølgende telefonsamtalene! Elisabeth Hammer Olsen Dette har vært familiens favoritt gjennom. Her får du oppskriften på en alldeles nydelig ostekake med smak av pepperkake og fiken. Den er lett å lage, luftig og lekker i konsistensen, og den har fantastisk nydelig smak!


Kokke-Lise lager en særdeles delikat variant med sitron og rømme, og mye lekker frukt på toppen! Hell kjeksblandingen i en springform med løs bunn,. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften.


Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken.

Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften.


De som husker tv-serien Friends og episoden der Chandler og Rachel sloss om en cheesecake fra Mama’s Little Bakery de har stjålet, og til slutt ender med å spise den fra gulvet, vet at dette ganske enkelt er verdens beste ostekake. Husk at kaken trenger minst timer til avkjøling. For en lavere ostekake , bruk springform med diameter på cm.


Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og rør sammen. Dekk bunnen av en rund springform med bakepapir.


Knus mandlene i en blender og tilsett kjeksene. Blendes sammen til en finmalt konsistens. Smelt smøret og bland det med knuste nøtter og kjeks.


Amalfi- sitronen er regnet som verdens aller beste sitron – og nå i sesongen får du den hos MENY. Den har en helt spesiell aroma og er utrolig saftig. Oppskrift på enkel, klassisk og smakfull ostekake som ikke skal stekes.


Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17. De ti beste matnettstedene.

I dag velger jeg å dele med dere den beste ostekaken jeg vet om! Verdens beste ostekake. En vinner i alle selskap! Enkel å lage og fantastisk smak. Frisk smak av sitron , ananas og mandarin.


Dere får dessverre ikke se den helt ferdig, for jeg har laget den til å servere på jobb. Derfor kommer det ikke herlige bilder av et kakestykke på et fat. Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron. Ostekake med sitron og gelélokk – helt uten steking 8. Ostekaker kan selvsagt stekes men det finnes også varianter som denne, hvor kaken ikke trenger en tur i ovnen.


Deilig ostekake med bunn av havrekjeks og frisk ostekrem med smak av sitron. Jeg elsker en syrlig sitron ostekake , denne sitron ostekake består av en mandel bunn, en fantastisk sitron ostefyll, og den har jeg toppet med en deilig luftig marengs, like for servering griller jeg den lett med en gassbrenner. Dette er en drøm av en kake som bare smelter på tungen, og gir mersmak.


Riv strimler av sitronskallet med et zestjern. Pisk sammen smøreost, yoghurt, honning og vanilje til en fløyelsmyk krem. Pisk fløten stiv og bland den inn i ostekremen.


Kaken er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig, bunnen har akkurat passe krønsj, med ørlite salt fra smør og kjeks. Varm sitronsaften litt forsiktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg