onsdag 6. januar 2021

Utsette mensen med minipiller

Mensen kommer ikke alltid når det passer. Vi ser på hva du kan gjøre med det. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!

Få oversikt over din menssyklus. Lær deg mer om mens og din syklus. Kan jeg utsette menstruasjon med minipiller ? Det er ikke mulig å utsette menstruasjonen med minipiller. Betaling for minipiller.


Fra måneden etter man har fylt år til og med måneden før man fyller år, får kvinner dekket 1kr hver tredje måned til prevensjonsmidler (gjelder p-piller, minipiller , p-plaster, p-ring, p-stav og spiral). Utsette mensen med minipiller. Du kan dessverre ikke bruke minipiller som for eksempel Cerazette, til å utsette din månedlige syklus.


Dette er fordi disse pillene skal tas hver dag uten pause.

Med minipiller kan dessuten menstruasjonen utebli helt eller bare komme av og til. Du bør konsultere med en lege for å finne ut hvilken du skal hoppe over for å utsette mensen med disse type p-piller. Minipiller (progestogen bare piller): Minipillen skal tas hver dag uten hormonfri periode, og kan ikke brukes til å utsette eller hoppe over mensen. Enkelte personer opplever at mensen uteblir helt mens de bruker minipiller.


Vet man kan utsette mensen med p-piller, kan man det med minipiller også? Jeg trenger å utsette neste mens , og har ett brett med Cerazette liggende (går vanligvis ikke på det). Hvis en viktig hendelse står for døren vil du kanskje unngå å få den månedlig blødningen.


Primolut-N er et reseptbelagt legemiddel spesielt utviklet for å utsette mensen. Legemiddelet kan trygt brukes til å utsette mensen i opptil uker. Primolut-N inneholder tabletter, og tablettene skal tas ganger daglig i dager. Behandlingen påbegynnes dager før forventet blødning.


Med Synfase er bare de hvite pillene som kan brukes til å utsette mensen. Når du er ferdig med tabletter på et brett, det vil si til og med siste hvite tablett, fortsetter du fra og med første hvite tablett på et nytt brett. Den første hvite tabletten på brettet er nummer 8. Du skal ta de hvite tablettene i så mange. Du kan trygt utsette menstruasjonen i flere måneder.


Om du ønsker å utsette den i lengre perioder bør du diskutere dette med en lege, da finnes det nok andre prevensjonsmiddel som er bedre egnet for deg. Etter at du har forskjøvet menstruasjonen skal du ikke forsøke å tilpasse syklusen i ettertid med å kompensere, bare fortsett som før.

Minipiller fører ikke til økt risiko for blodpropp hos friske kvinner, men dersom du har eller tidligere har hatt blodpropp, bør du diskutere prevensjonsvalget med lege. I slike tilfeller kan det være sikrest å bruke prevensjon som er helt hormonfri. Ingen økt risiko for brystkreft forbundet med minipillebruk. Hvordan utsette mensen med p-plaster og p-ring. Hoppe over mensen med disse metodene for prevensjon ligner på den månedlige pillen.


Som med pillen, kan du ha noen mellomblødninger, men alt avhenger bare av kroppen din. Forskyve mens hvis du ikke tar p-piller. Hvis du ikke bruker p-piller, kan menstruasjonen ved behov forskyves med gestagen-tabletter, som for eksempel med noretisteron (som Primolut-N), og dette er et kortvarig alternativ ved ønske om menstruasjonsforskyvning. Jeg tror det er mer vanlig både å utsette for korte perioder, og å velge å ikke ha menstrausjon i lange perioder, som et år, sier han. Alle var enige med Iversen i at det ikke er noe som tilsier at det skal være skadelig for kroppen å utsette mensen med p-piller.


Jeg ønsker å utsette mensen , men går ikke på p-piller. Noen med erfaring her? Vil ikke ødelegge en stabil syklus og sjansen for å bli gravid ved senere anledning. Det reseptbelagte medikamentet Primolut kan brukes for å utsette mensen.


Det virker ikke som prevensjon, og det er viktig at det tas i nøye samsvar med bruksanvisningen. Ved reseptbelagte medisiner for å utsette mensen skal det normalt startes på tre dager før forventet menstruasjon. Det är olika hur snabbt mensen kommer igång efter att du har slutat med mellanpiller och minipiller. En del får regelbunden mens direkt.


För andra kan det ta flera månader. Det vanligaste är att mensen kommer tillbaka efter en till två månader. Använd något annat preventivmedel om du har slidsamlag och inte vill få till en graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg