torsdag 28. januar 2021

Vafler uten melk

Min kone driver kafeer her i Kulim (Malaysia) Vi ville prøve ut norske oppskrifter på vafler men god melk er himla dyrt her og produktet er for den vanlige mann i gata. Eller fikk du plutselig lyst på vafler , men så oppdaget du at kjøleskapet var tomt for melk ? Her får du en grunnoppskrift på vafler uten meieriprodukter. Myke vafler med grovere mel og uten sukker metter godt og smaker nydelig.


Finnes det noe bedre enn nystekte vafler med bær?

Syrnet melk gjør de ekstra saftige. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.


Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Stek vaflene og server dem gjerne varme. Spe med melk , litt om gangen.

La røren svelle i - minutter. Serveres gjerne med brunost, ost og skinke, smøreost og paprika eller kaviar og cottage cheese. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk , kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.


Her finner du mange matoppskrifter :) Endel av oppskriftene er også uten egg og melk. Jeg har små gutter på og år. Eldstemann har allergi mot egg og melk og jeg har brukt mye tid på å finne ut av hvilke typer mat han kan spise som han vil ha. Alle elsker vafler ! Denne retten har 2kcal pr 1gram. Sprø glutenfrie vafler uten melk , er knallgodt også for deg som har noen allergier å ta hensyn til.


En vaffelrøre trenger altså ikke lages med hvetemel. Her er oppskriften på gode vafler uten gluten. Hvis du ønsker kan du tilsette litt glutenfri havregryn i røren.


Disse sprø vaflene lages med maisennamel.

Glutenfrie vafler smaker best når de er nystekte og gjerne sammen med litt brunost og syltetøy. Visp inn melken til en glatt røre. Blir røren litt for tynn tilsett mer hvetemel. Tilsett smeltet smør og sammenpisket egg. Deilige, sprø vafler uten egg, melk og gluten.


Passer til små og store. Vafler - uten egg, melk og gluten. Servér gjerne med rørte bær. Ingredienser 2g Glutenfri lys melblanding dl Plantedrikk. Fyldig, glutenfri havredrikk (f.eks Gryr), gir røren mer konsistens og fylde.


Mine lages alltid på slump – som så mye annet her på bloggen. Hos mamma er det sånn at alle rester av melkeprodukter går i vaflene , og jo mer rester jo bedre blir vaflene. Men nå ville jeg prøve å lage vafler helt uten egg og melk. Det smaker vafler akkurat som andre vafler , og nå i dag, i anledning den internasjonale vaffeldagen, lager vi vafler på hytta på Sjusjøen. Hjemmelagde vafler er noe av det beste som finnes – hva med å prøve å lage dem helt veganske?


Om du ikke tåler egg eller melk , eller om du bare prøver å kutte ned på animalske produkter – dette er vafler du garantert kommer til å like! Dette er nemlig Mari Hult bak Vegetarbloggen sin go-to-oppskrift på vaffelrøre. Og å lage vafler fri for egg, melk og gluten er heldigvis ikke hokus pokus. Jeg bruker eggerstaningen no egg i lik mengde som antall egg (se oppskrift på pakken) og en t-skje med fiberhusk. Flere kjekstyper er uten melk , og flere produsenter har melkefrie kakemikser.


Oppskrift på fantastisk god vaffelrøre med kulturmelk og melk , vi mener denne gir verdens beste vafler ! Se også video med steg for steg og serveringstips.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg