tirsdag 12. januar 2021

Vitaminer

Lei av lang kø på apoteket? Bestill vitaminer fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Unik innkapsling som opprettholder lovet mengde Ki hele holdbarhetsperioden!

Nå med energivitaminet Bsom bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. Søk etter vitaminer på den nye KensaQ. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Med noen få unntak kan ikke vitaminene dannes i kroppen.


Vitaminer (latin: vita, liv) er essensielle stoffer som trengs i små doser. Vitaminene bidrar særlig i reaksjonene der næringsstoffene forbrennes. For å ha en god helse, så trenger man å få i seg vitaminer jevnlig.

Vitaminer er livsnødvendige, organiske stoffer som kroppen ikke kan bygge selv. Hvilke vitaminer er vannløselige, hvor finner du dem og hva skiller dem fra fettløselige vitaminer ? Her får du vite det du trenger om vannløselige vitaminer. Mangel på vitaminer i kosten kan føre til svikt i viktige stoffskiftefunksjoner.


De har ulik oppbygning og vil derfor ha ulik funksjon og virkning. A- vitamin er en samlebetegnelse på en rekke kjemiske forbindelser som har samme biologiske effekt. A- vitaminer i form av retinol og retinolmetabolitter finnes i animalske produkter, med lever, melkeprodukter, egg og fet fisk som spesielt gode kilder.


Begrepet vitaminer er vel hundre år gammelt, men at det kan være sammenheng mellom sykdom og mangelfull diett har vært kjent langt tilbake i tiden. Hippokrates nevner at lever helbreder nattblindhet. Vitamin D finnes kun i mat som fet fisk, fiskerogn og lever. Vitamin A kalles ofte øyets vitamin og er et fettløselig vitamin.


Vitamin A fungerer i kroppen som en viktig antioksidant og er spesielt viktig for kroppens forsvar mot virus (forkjølelse og influensa). Se vårt store utvalg av antioksidanter, a,b,c og d vitaminer , e vitamin, hele spekteret med multivitamintabletter og mineraler. Et sunt og variert kosthold i kombinasjon med fysisk aktivitet er viktig, men noen ganger trenger kroppen litt ekstra tilskudd av ulike vitaminer og mineraler.


Floradix Formula - Jern - Vitamin og Mineraltilskudd.

Får du i deg nok jern? Unntak er vitamin D som huden kan danne i sollys, og vitamin K som dannes av bakterier i tarmene. Fakta om vitamin E Generelt om vitamin E. B- vitaminer er en samlebetegnelse på mange ulike vitaminer , med ulike oppgaver i kroppen. Rådene for inntaksnivået av de ulike B-vitaminene følger helsedirektoratet sine næringsstoffanbefalinger.


Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg