torsdag 31. januar 2019

Sparkle hjørner

Deretter legges neste lag med sparkel over remsen. La dette tørke, og slip. Noen ganger trenger man ett lag til med sparkel. På malte vegger kan det være nødvendig å sparkle litt ekstra for å justere etter at veggen har blitt malt med grunning.


Utvendige hjørner kan fort bli skjeve og vridde.

Det skyldes ofte at hjørnebeslagene er montert feil. I stedet for å skru det fast på den ene siden først skrur du på annenhver side oppover. Da blir beslaget klemt rett på hjørnet hele veien.


Sparkle tre ganger, og litt bredere for hver gang. Jeg har noen soverom hvor jeg har platet opp gips og skal til og skal begynne å sparkle de. Er det nødvendig med papirstrimler og sparkel i vegghjørnene der hvor det skal stå skyvedørsgarderobe?


Tenkte bare å bruke akryl her, men er det bedre å sparkle (f.eks for brannsikkerhet eller lyd)?

Se flere gjør-det-selv videoer her: h. TIPS: SPARKLE HJØRNER. Skån hjørnene og lett arbeidet med metallskinner. Du kjøper de spesielle hjørneskinnene på metermål og skrur eller klipser dem fast. Hjørnebeskyttelsesprofiler gjør ikke bare utvendige hjørner mer robuste. De gjør det også mye enklere å få et flott resultat, når du etterpå skal sparkle veggen ut mot hjørnet.


Profilene er utstyrt med en liten vulst – en forhøyning – som du kan trekke sparkelen mot, og dermed sikre en hel skarp kant. Er litt tricky innerhjørnene ja. Jeg pleier å sparkle kun en side om gangen, så pusse litt før jeg sparkler andre siden. Går litt litt mer ti men ingen krise hjemme hos meg selv. Papirremsen bygger lite ut i seg selv så blir ikke mer en 15cm sparkling ca.


Som et alternativ går det å sparkle begge veggene mot hjørnet med en gang også. Enten du har en vegg med mange sår, eller en tapet med tekstur du ønsker å ha fjernet, kan helsparkling være en god løsning for deg. Sparkelet dekker hele veggen og får den til å fremstå som jevn og ny. Hvordan sparkle gipsplate vegg, steg for steg.


Før du begynner å sparkle veggen, må du se til at veggen er renset for løstsittende puss og at mindre hull er flekksparklet.

Påfør sandsparkel, f. Er det imidlertid ny gipsvegg som skal forberedes må fordypninger og skjøtet mellom gipsskivene sparkles. Dette kalles helsparkling. Så tar du andre siden dagen etter når sparkelen har tørket.


Skulle det være noen sprekker mellom vegg- og takgips før du begynner å sparkle (større enn et par millimeter) bør du fuge disse med akryl dagen før du sparkler. Tips: Hvis du bruker to bredsparkler vil jobben gå langt mer smidig og effektivt! Videoen øverst i artikkelen viser deg hvordan. For at overgangen mellom to plater ikke skal sprekke opp må du sette på en papirremse.


HeiJeg har lagt sponplater på veggene i gangen min og så lurer jeg på om folk har tips til hvordan jeg best kan sparkle for at skjøtene ikke skal sprekke om en stund (har jeg hørt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg