onsdag 9. januar 2019

Brystbetennelse hodepine

Brystbetennelse er en betennelse i brystene i ammeperioden. Vanlige symptomer er melkespreng og smerter i brystet, har rød og hoven hud på brystet, feber, frysninger og hodepine. Ved brystbetennelse kan huden på brystet bli har rød og hoven. Feber, frysninger, hodepine og manglende matlyst er vanlig.


Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten å få behandling, kan det også utvikle seg en såkalt brystbyll (abscess). Dette er en ansamling av puss i et hulrom.

Ved bakteriell årsak, kan det også oppstå feber, frysninger og hodepine. Betennelsen kan spre seg i lymfekjertelsystemet og føre til hevelse i lymfekjertler i armhulen. Hva er tegnene på brystbetennelse ? Det hele starter med en øm, rød varm og hard kul i det ene brystet.


Den ammende føler seg allment dårlig og trøtt med hodepine og frysninger. Det er da viktig å forebygge en videre utvikling av betennelsen. En annen viktig forskjell er at man ofte får symptomer som feber og gjerne muskelverk, hodepine og frysninger ved brystbetennelse , dette opplever man ikke ved tilstoppede melkeganger. Mastitt kan også henvise til brystbetennelse som oppstår som rødhet i.

Omtrent av mødre opplever brystbetennelse (mastitt). Du kan også oppleve influensalignende symptomer , feber, hodepine , muskelsmerter og tretthet. Slik føles det å ha brystbetennelse : Du har smerter i brystet, det kan være hovent, rødflammet og varmt. Symptomene kommer ofte et par uker etter fødselen og er svært ubehagelig.


Det er en tilstand som er er lett å diagnosistere av legen og har god prognose. I enkelte tilfeller må man behandle med antibiotika. Kun unntaksvis ser man komplikasjoner som verkebyll. Betennelsen går vanligvis over av seg selv, men må av og til behandles med antibiotika. Alle forhold som gjør at melken hoper seg opp i brystene lenger enn vanlig, for eksempel å slutte å amme om natten, øker risikoen for mastitt.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Som regel trenger du ikke medisin ved brystbetennelse – det holder å tømme brystet for melk hyppig et par dager. Hva kjennetegner mastitt ( brystbetennelse )? Hvis du føler en klump i brystet, er dette sannsynligvis blokkert melkegang. Det er en infeksjon som sitter i vevet rundt melkekjertlene: Dersom bakteriene trenger inn i melkegangene og i kjertlene, kan det dannes en byll i brystet. Feber, ofte med frostanfall - Smerter, hevelse, varme og rødhet i brystet.


Typiske symptomer: - Sykdomsfølelse. Distinker mastitt som oppstod i laktasjonsperioden, og utenfor den. Dette skyldes visse hormonelle lidelser i en sykes kropp.

Har trolig fått brystbetennelse. Og selvfølgelig fryktelig vondt i puppene. I dag er jeg mye bedre, men har fortsatt vondt i puppene. Bør jeg kontakte lege eller kan det gå over av seg selv?


Jeg har vært veldig plaget av brystbetennelse , har hatt betennelser i løpet av mnd. Jeg blir kjempesyk hver eneste gang, høy feber (over 40), kvalme, hodepine , verk i led generelt dårlig allmentilstand. Jeg har hørt at det skal finens en naturmedisin som skal være meget effektivt på brystbe. En brennende følelse i brystet eller i halsen forårsaket av syre fra magesekken som kommer opp til spiserøret.


Utdrivningsrefleksen hjelper barnet med å få ut melk fra brystet under amming. Barnet får fortsatt i seg melk mellom utdrivningene, men melka strømmer ikke like kraftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg