fredag 8. desember 2017

Steketid ribbe pr kg

Et godt resultat starter med råvaren. Se etter ribbe med et godt fettlag fra Gilde. Start gjerne et par dager i forkant med å krydre ribben , før du setter den i ovnen. Fra den norske bonden.


Alt av oppskrifter finner du her. Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften.

Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person.


Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Oppskrift på ribbe. Legg ribba i langpanna med svoren opp.

Legg en asjett (oppned) under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv.


Gni ribba godt inn med salt og pepper, gjerne 1-dager før steking. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig. Jeg har nå fornyet disse tabellene for mål og vekt.


Her er en enkel omregningstabell for mål og vekt (med noen engelske og amerikanske mål), en for bakemål og en for stekeovnsvarme. I tillegg er det en omfattende tabell for steketider. TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam. Tynnribbe blir også kalt flatribbe.


Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og oversiden kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder. MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. Hvor mye ribbe trenger jeg per person?


Skal du ha kald ribbe til julefrokost? Generelt beregnes ca 5g pr. Hvis jeg dobler oppskriften, dobles steketiden?

Hva er steketiden pr. Det er tykkelsen og ikke antall kilo som bestemmer steketiden. Ribbe går fint før jul også. Og man kan variere med rødkål, surkål, medisterkaker, pølser ol. Ruter på svoren lager du ved å skjære gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv.


Guide til perfekt ribbe. Med sprø svor selvsagt. Det er også en fordel om dette fettlaget er jevnt fordelt. Ei ribbe som ikke er stekt lenge nok, er ikke go sier Brimi.


Han damper ribba med svorsiden ned en times tid før han snur den og lar den så steke minst to timer på rundt 1grader. Mange synes ribbe er i feteste laget, men de har ikke prøvd å langtidssteke den. Etter sju timer i ovnen er nemlig fettet borte, enten smeltet inn i kjøttet eller så ligger det i bunnen av pannen.


Men det er bemerkelsesverdig lite fett som ikke trekkes inn i kjøttet. Etter år med forskning vet Gunda hvordan du får garantert sprø svor og saftig ribbe. Hemmeligheten til perfekt ribbe er salt, steketid og temperatur! Han spiser ofte ribbe på julaften, og kan fortelle at man faktisk må litt opp i grammene for at det skal bli nok ribbe.


Du er nødt til å beregne mellom 4og 5gram ribbe per person. Eller prøv Verdens beste ribbeoppskrift fra Heiamat. Lammelår Stekes i ovnen. Voksen – 3gram ribbe pr.


Storspist – 5gram ribbe pr. Det betyr at hvis dere skal være seks voksne til bords på julaften, bør du kjøpe en ribbe på ca kg. Er dere seks voksne og fire barn bør du kjøpe en ribbe på – kg.


Alltid perfekt ribbe med mesterkokkene. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media. Den beste ribben er den som har fett sprengt inn i kjøttet og fett under svoren.


Det finnes tre typer ribbe i handelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg