søndag 3. desember 2017

Strikke riller med to farger

I denne DROPS video viser vi hvordan man kan strikke med farger på kontinentalmåten. I videoen strikker vi fram og tilbake etter et diagram, vi strikker med to farger. Den fargen som ikke brukes følger med bak arbeidet på pinnen fra rettsiden. Pass på at tråden bak ikke strammer eller er for løs. Med denne strikking metoden, dele du dine masker jevnt mellom to rundpinne og ordne dem til å danne en sirkel.


Du strikke den første halvdelen av masker med både nål tips av front runde, og deretter strikke den andre halvparten av maskene med både nål tips av ryggen rundskriv.

Fargefeber strikkes nedenfra og opp med raglansfellinger til ermene. Den strikkes i fire forskjellige farger og kantene på genseren er laget ved å strikke riller (en runde rett og en runde vrangt). Genseren er strikket med et langfibret og børstet mohairgarn. Det gir genseren et “fluffy” utseende.


Eksempler er glattstrikk, riller , flettestrikk eller hullmønster. Her er en video som viser hvordan tråden skal ligge for at mønstret skal bli pent. Strikk til prøvelappen måler ca cm.


Om du strikker med flere farger samtidig, er det en del ting å huske på.

Det er viktig å gi nok plass til tråden på baksiden av strikketøyet, slik at trådene ikke snurper inn mønsteret. Ved rillestrikking fram og tilbake på pinnen strikkes maskene rette på hver pinne. Når man strikker rundt på rundpinner eller settpinner så må man strikke en pinne rett og en pinne vrang. Gjenta disse to omgangene.


Bente samarbeider blant annet med garnleverandører og ukepressen. Sånn blir det da seende ut. Nederste delen av denne armen er litt uryddig fordi jeg har økt alle ny masker på første omgang med ny farge , i den nye stripa. Notat til med selv er å øke på omgang nr. Denne teknikken kan også brukes i mer komplisert mønsterstrikk, men det krever litt mer tankekraft en til enkle striper.


Her viser jeg hvordan man strikker med to farger fra vrangen. Her strikker jeg en mariusgenser som skal strikkes frem og tilbake etter at det er felt til armhull. This is how you knit with two. Hvordan strikke pent med farger.


Når vannet er oppunder kokepunktet, hell over farge på de stedene du vil ha den. Dytt eventuelt litt på garnet med en skje for å få jevnere farge. Du kan gjerne bruke flere farger på forskjellige steder.


Rør minst mulig på gryta.

La garnet trekke under kokepunktet til all farge er absorbert, og la garnet avkjøles helt før du skyller det. Du kan ikke se for deg hvor enkelt det kan være å strikke med to farger før du prøver. I dagens blogpost skal vi lære deg hvordan du strikker fargemosaikk i rillestrikk …. Skulle gjerne vist et ferdig prosjekt, men det blir et par underveisbilder og et lite strikketips. Ved stripeoverganger mellom to farger , skal fargen du slutter å strikke med legges mot venstre bak strikketøyet. Tråden du begynner å strikke med skal legges over den første tråden når du begynner å strikke med den.


Om du har det noenlunde som meg og har opplevd at den ellers så fine lua har noen kjipe hull og åpninger, er det hjelp å få. Du trenger med andre ord ikke finne deg i de hullene som gjerne dukker opp når du bytter fra det ene nøstet til det andre. Videoen under er enkel å forstå, selv uten lyd. Dagens gratisoppskrift: Teppe med riller Hver dag legger vi ut tips om en gratis strikkeoppskrift. Noen ganger er det en ny oppskrift, andre ganger kan det være en oppskrift som fortjener å tas fram igjen.


Helge prosjektet ble en Mariusgenser med hjerter og falske fletter. Bilder av garnet jeg har brukt kommer lengre ned på siden. Har strikket noen forkortet runder bak for å få den litt høyere opp i nakken. Synes ofte at gensere med rund sal kan sige litt bak. Medaljekoften min med raglanfelling er et utmerket prosjekt til å mestre denne teknikken på, i og med alle omgangene strikkes med mønster i to farger.


Med et slikt ambisiøst prosjekt, syns jeg rett og slett fremdriften ble for sakte å strikke med bunnfargen på venstre pekefinger og kaste med den petrolfargede tråden med høyrehånden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg