tirsdag 29. mai 2018

Streptokokker barnehage

Streptokokker barnehage

Bærerfrekvensen av gruppe A- streptokokker hos barna i en barnehage kan variere fra til avhengig av årstid og den epidemiologiske situasjonen. Ved symptomer på sykdom som kan være GAS-sykdom hos barna bør (hals eller annen) prøve tas og behandling startes. Allmenntilstanden kan bli påvirket. Etter hvert oppstår ofte oppkast og uvelhet, magesmerter.


Streptokokker barnehage

Halsbetennelse som skyldes streptokokker , gruppe A, kalles GAS-halsbetennelse. I tillegg må barnet være friskt og feberfritt. Les mer om halsbetennelse. Hodelus Det er ikke nødvendig å sende barnet hjem fra barnehagen selv om det er oppdaget hodelus. Forårsakes av immunresponsen på toksiner som dannes av gruppe A- streptokokker (GAS).


Utgangspunktet er ofte en akutt faryngotonsillitt. Inkubasjonstid 2–døgn. Smittsom fra sykdomsutbrudd til ett døgn etter igangsatt antibiotikabehandling. Ubehandlet er pasienten smitteførende en uke. Forekommer hyppigst hos barn.


Streptokokker barnehage

Hva er halsbetennelse med streptokokker ? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging.


Helsedirektoratets ” Veileder til forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler” gir kommunen og barnehagen konkrete rå og peker på at smittevern er knyttet til internkontrollordningen. Smittevern i barnehager henger nøye sammen med generelle hygienerå rengjøringsrutiner og rutiner for mat i barnehagen. Dersom legen har påvist streptokokker , kan barna gå i barnehage dagen etter at eventuell behandling med penicillin er startet.


Om streptokokker gruppe B-sykdom. Sykdommen forårsakes av bakterien Streptococcus agalactiae som er en beta-hemolytisk streptokokk. Foruten det gruppespesifikke celleveggspolysakkaridet B, har nesten alle humane kliniske isolater kapsel. Barnehager og MRSA.


Dersom brennkoppene kan tildekkes med plaster, vil de ikke smitte. Ved mange og eventuelt store brennkopper bør disse være tørre før barna kan gå i barnehage. Min 4-åring har fått påvist streptokokker type A, men er ikke syk på noen som helst måte.


Streptokokker barnehage

Legen fraråder å gi behandling, men har gitt ut resept i tilfelle han blir dårlig. Skarlagensfeber Bakterier ( streptokokker ) Feber, halsvondt, finprikket utslett, avskalling i andre sykdoms- uke, spesielt hender og føtter. Sårene må være under kontroll før barnet kan gå i barnehage og skole.


Eksemhud er ekstra utsatt for brennkopper, opplyser Revhaug. Slik ser brennkopper ut. Brennkopper er en overfladisk infeksjon i huden og i Skandinavia skyldes den oftest stafylokokker, gjerne gule stafylokokker eller gruppe A- streptokokker. Utslettet forsvinner også i løpet av en uke. Grunnlaget for skjønnet her må være at det ikke lenger er fare for at smitteførende sårsekret kan påføres andre barnehagebarn direkte eller indirekte gjennom kontaktpunkter.


Hvis det føles som du svelger piggtrå kan det være en halsbetennelse med streptokokker. Det er flere forskjellige typer som kan gi sykdom hos mennesker, men viktigst og mest alvorlig er de sykdommene som fremkalles av de såkalte hemolytiske streptokokker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg