torsdag 10. mai 2018

Kviselignende utslett

Kviselignende flekker, røde prikker, store flekker eller knapt synlige nupper. Det er ikke greit å vite hva du skal tenke når barnet sitter strålende opplagt i senga, men har et form for utslett på huden. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling.

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødflammet hud i ansiktet, særlig i pannen, på haken, over nesen og i kinnene. Ved aktiv sykdom kan det også komme små røde hevelser, kviselignende utslett og synlige blodkar. Les mer på Apotek 1. Jeg en kvinne på år og har et hudproblem som startet for rundt halvannet år siden. Hva er utslett med kløe? Jeg er en kvinne på år som i flere år har vært plaget av kviselignede utslett med (moderat)kløe på bryst, rygg og delvis mage.


I ansiktet har jeg sjelden kviser, men har store porer og hudorm rundt nese. De bare er der lenge,og nesten umulig.

Jeg har også synlige blodkar på kinnbena. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Ta kalde bad eller kjøle området med utslett ned med et håndkle dyppet i kaldt vann. Smøre seg hyppig med nok solkrem ved opphold i varmere strøk.


Ha det avkjølt og godt ventilert på soverommet. Unngå bruk av pudder, salver og kremer. Nettside fra Helsebiblioteket. Utslett hos barn er vanlig.


Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker. Jeg tror det er seboreisk eksem som utløses av min feie hu i kombinasjon med at jeg trener mye om dagen og svetter. Perioral dermatitt er et kviselignende utslett rundt munnen, på haken og iblant oppover kinnene.


Tilstanden forekommer først og fremst hos unge kvinner. Har barnet ditt fått utslett ? De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Et annet kjennetegn er utslett som ser ut som små innsektstikk eller småsår.


Her er tipsene du trenger.

Dersom du klør på utslettet, kan du få skorpebelagte sår. Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få steder. Barn får oftere utslett over større deler av kroppen. Kløen er verst om natten. Av Mette Heitmann Akerø.


Kjetil Sørås (34) fikk utbrudd av kviselignende utslett i ansiktet i studietiden. Tidlig i 20-årene kunne utbruddene bli så ubehagelige at det var smertefullt å dusje. Ser kvisene slik ut?


Disse er små, perlefargede, blekrosa blemmer som kan komme og gå. Dette er bilde av mollusker. Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Vårt råd er at dersom symptomene varer over tre uker bør du kontakte lege.


Disse hudkrefttypene betegnes som ikke-melanom hudkreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg