torsdag 17. mai 2018

Lørdagskos med kjøttdeig

Fredagsmiddag, lørdagskos og helgemat. Her er oppskriftene som gir deg det lille ekstra når helgen endelig er her. God helg og kos deg med god mat! Stek kjøttdeigen og bland i tomatpuréen. Legg blandinga i ei ildfast form.


Hakk og stek løken, som så legges over kjøttdeigen.

Kok opp grønnsaksblandinga. Middagstips og ekstra gode oppskrifter til helgen? I helgen tar vi oss gjerne tid til å lage skikkelig fredagsmiddag, ha masse lørdagskos , snacks og digg helgemat.


Bli inspirert med disse helgeoppskriftene som løfter helgen. Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder. Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat.


Det er flere tusen oppskrifter og mange av de med bilde. I tillegg finner dere linker til undersider som tar opp med detaljert om feks sushi, pizza osv.

Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG : Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå.


Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti. Spansk burger med chorizo, grillet paprika og chiliaïoli. Og en gang iblant ønsker vi helgen velkommen med Norges nye nasjonalrett, nemlig fredagstacoen. Tacoen lages fra bunnen av med hjemmelaget tacokrydder og tilbehør (men jeg må innrømme at jeg kjøper tortillas og tacoskjell). Favoritten er Kylling enchiladas med chili- og limesalsa.


Dette er nesten fast lørdagskos her, dog med kjøttdeig som nevnes over. Legger gjerne også på litt sterk taco saus, bedre middag får du ikke etter en lang uke. Fres purren sammen med kjøttet i et par minutter. Ha i tomatene og hell over sausen, bland sammen.


Tips: Om du velger bearnaisesaus fra butikken, kan du smake den til med sitron og frisk estragon for mer smak.

Her i huset er det nesten alltid pizza på lørdagen. For min kjære er oppvokst med det. Selv er jeg mer vant til lørdagskos som du sier, altså at vi lager ett eller annet godt, variende hva. Men for å ikke gå helt tullerusk i pizza hver helg, så varierer vi jo pizzaen da.


Pizza kan lages med kjøttdeig , javisst, men også med skinke. Bruk en skarp kniv, ellers blir det bare søl. Fordel tomatene utover på bunnen. Bland tomatsafta sammen med den halve pakka med tacokrydder. Ha kjøttdeigen i panna, og når den har stekt ferdig heller du over tacokrydder-og-tomat-blandinga.


Kok bort vannet og ha den ferdige kjøttdeig - med -saus over på pizzabunnen. Tunfisk passer for det første veldig godt sammen med tomatsaus, og siden tunfisk ikke har en utpreget fiskesmak fungerer den perfekt som erstatning for kjøttdeig. Det er en mager fisk med lavt kaloriinnhol høyt innhold av protein, og ikke minst veldig billig, sier hun. Koteletter av svin, kalv eller lam med kinakål, seibiff med løk, roastbiff med remulade og asparges, stekt makrell med spinat, stekt eller kokt kveite med hollandéssaus. Tredje uke: Kokt torsk med kålrotpuré, steinbit trukket i hvitvin med gulrotpuré som tilbehør, osteburger med løk, biff med løk, sjampinjong og bearnés, kyllinggryte.


Tilbehøret var råstekte poteter fra min fars hage. Stekt østerssopp (har hatt to dårlige erfaringer med kjøpte kantareller tidligere i år), såvidt stekt løk (ikke brunet) og rosenkål. Sausen ble til av å koke ut stekepanna med rester av fløtemelk (brukte jo ikke alt), rømme og en kvart boks med Snøfrisk.


Italia forbindes med god vin og ikke minst god mat, og du kan være bombesikker på at det serveres alltid minst én pastarett til middag. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg