torsdag 31. mai 2018

Hagearbeid gravid

På jakt etter rimelig hagearbeid? Legg inn anbud gratis hos oss! Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Er hagearbeid under graviditet skadelig? Før du leser våre tips om hagearbeid mens du er gravid , er det noen ting du må huske. Mens du er gravid , bør du være ekstra forsiktig hvis du planlegger å fortsette med hagearbeid. Ja, dere gravide syns dere det er greit å jobbe i hagen? Grave i jor san flytte blomster o. Evt når bør man slutte med dette?


Jeg lurer på hvordan dere forholder dere til det? Hagearbeid er tidkrevende, men også givende. Vi får også nærkontakt med planter, trær, insekter og følelsen av jord mellom fingrene. Virker harmoniserende. Grethe Nordhelle er klinisk psykolog og har tidligere praktisert som advokat.


Hun er forfatter av boken Hagepsykologi. Og ble skikkelig overrasket over hvor kjipt det kan være å være gravid - og hvor utrolig gøy det er å ha barn! I andre og tredje trimester er det ingen fare for at barnet kan ta skade av sol og varme. Syv sommertips for gravide : 1. Gravide som har katt har ikke større risiko for å få toksoplasmose enn gravide som ikke har katt.


Risikoen for å bli smittet med toksoplasmose er mye større i sydligere strøk enn i Norge. Hvis en gravid ønsker å reise på sydenferie, anbefaler man at hun testes for antistoffer mot parasitten før hun reiser. Dersom den gravide har hatt toksoplasmose, er fosteret beskyttet mot sykdommen. Har den gravide ikke hatt infeksjonen, er det viktig at hun unngår smittekilder etter råd fra legen.


Gravide testes ikke rutinemessig i Norge. Les mer: Zika- råd til gravide og andre reisende. Som hovedregel bør gravide for sikkerhets skyld unngå vaksiner. Det finnes ingen vaksine.


Dette betyr at om lag prosent av de gravide er mottakelige for smitte. Prevalensen varierer geografisk og øker med alder. Våre kunnskaper om insidens og overføring til fostre blant gravide i Norge, bygger i stor grad på et nasjonalt prosjekt for forebygging av medfødt toksoplasmose, som omfattet ca. Trenger du hagearbeid?


Rask og trygg leveranse. Gravide kvinner oppfordres til å finne en balanse i kaloriinntaket - selv om trangen til mat kan gjøre det vanskelig! Teppene varierer i størrelse og form, selv om de generelt er lange og brede nok til å dekke hele gravområdet.


Blomsterbutikker og eviggrønne planteskoler i kalde vinterområder har en tendens til å tilby gravte tepper til salgs. Lær hvordan du lager et grunt teppe for å legge til en veldig personlig berøring til den elskede ens gravide. Alle barn og unge, voksne og eldre anbefales å redusere stillesitting. Generelt anbefales gravide å ta aktive pauser som avbryter stillesitting. Hverdagsaktivitet slik som hus- og hagearbeid , trappegang, aktiv transport og regelmessige pauser i løpet av skole- og arbeidsdagen, er viktig for å redusere stillesitting.


Bekkenløsning er en naturlig prosess som skjer hos alle gravide for å klargjøre bekkenet for fødsel. Derfor forsøker fagpersoner å gå bort fra diagnosen bekkenløsning og heller kalle det bekkenplager hos gravide hvis bekkenløsningen medfører smerte. For å unngå risikoen for smitte anbefales det at gravide holder seg unna kattekassen og vasker hendene etter kontakt med katter.


Toksoplasma spres også gjennom kjøtt som ikke er gjennomstekt, samt i jord. Derfor er det viktig å gjennomsteke kjøtt og å vaske frukt og grønnsaker godt. Bruk hansker under hagearbeid. Betyr dette at det er farlig å ha katt når man er gravid ? Nei, i utgangspunkt er det ikke farlig å ha katt når man er gravid , men dersom du ikke har katt fra tidligere vil vi ikke anbefale å anskaffe katt når du er gravid eller under planlegging av graviditet, sier Jordmor Cecilia Kleven ved Oslo jordmor og kvinnesenter.


Nyere forskning viser at kvinner som har født flere barn har større risiko for å utvikle bekkenplager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg