torsdag 31. mai 2018

Pizza med kjøttdeig og ananas

En rask og deilig vegetar-pizza med grønnsaker, fetaost og oliven. For å piffe den litt opp har jeg brukt en BBQ saus i bunn. Masse ost og litt løk må til og en god runde med pepperkvernen når den kommer ut av ovnen.


Pizza Hawaii, altså pizza med skinke og ananas , er kanskje ikke italiensk, men har helt klart blitt en av mine pizza -favoritter denne våren. I bunnen har jeg denne gangen brukt speltmel, men du kan fint erstatte melsorten med en annen melsort, både siktet og sammalt mel. Enkel hverdagspizza på under minutter.

Bruk ferdig pizzabunn, kjøttdeig og MENYs egen tomatsaus med et høyt innhold av grønnsaker. Med revet ost på toppen er pizzaen klar for å stekes. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Lag fyllet mens deigen hever: Hakk løk og hvitløk. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet.


Rør inn tomatpure, knuste tomater og oregano. Kjøttdeig kan også brukes. Pannepizza med kjøttdeig , bacon og ananas Jeg foretrekker egentlig italiensk pizza med tynn bunn, men hver gang J får bestemme blir det pannepizza, som han kaller det, med tykk bunn og masse fyll.


Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

La sausen småkoke i ca. Dryss over basilikum. Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover.


Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum. Nå spiser vi bare tynn og sprø og supergod pizza med de lekrekste ting på toppen (anbefaler Lofthus- pizza med reinsdyr og granateple for alle som bor i Oslo!) men en gang var det jo bare en pizza , og det var denne. Tilsett olje, salt og mel. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger.


Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen. Smak til med salt, pepper og basilikum. Pizza med skinke og ost, med jalapeños og sterk tacosaus for en ekstra piff. Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter.


Fjerner alt skall og innvendig stilk på bare sekunder! Utover den helt enkle margharitaen vi allerede har vært inne på, er skinke og champignon, kjøttdeig og løk, samt biff og paprika, blant de mest populære garnityrene på pizza her til lands. Pepperoni og ananas krever litt ekstra omtale. Et ikke uvesentlig antall mennesker mener at ananas på pizza er en vederstyggelighet. En klassisk pizza med smak av skinke, tomat, paprika, ananas og oregano.


Velg gjerne mozzarella laget av kumelk ettersom den smelter bedre enn den som er laget av buffalomelk. Og bruker du chipotle-versjonen, får du en litt røkt smak med på kjøpet.

Da forsteker jeg de som vi ikke skal spise, og fryser dem ned. Så har vi pizza i en fei en annen dag. Porsjonspizza med skinke og ananas , rømmedressing og oljedressing.


Hakk kjøttdeigen godt opp mens den steker. Når den er ferdig stekt har du i tomatpuré, vann og buljongterning. Rør mens det koker og krydre med oregano, salt og pepper.


Skrell og del hvitløksfeddet i to på langs og ha det i sausen. Spe på med mer vann underveis hvis det er nødvendig. Sunnere enn en vanlig kanelbolle - men minst like god. Dette er nesten en slags rulle- pizza.


Perfekt til lunsj, eller som turmat. Lag gjerne en ekstra stor porsjon når du først er i gang, disse er nemlig supre til å legge i fryseren og ta opp og varme senere. Lag pizzadeig ved å røre ut gjæren i det lunkne vannet.


Rør i melet, litt av gangen til du får en smidig deig. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin. La deigen heve på lunt sted ca. Krydre med tacokrydder, følg anvisning på pakken i forhold til mengde vann du bør tilsette.


Legg pitabrød utover på et bakepapirkledd stekebrett. Smør pizzasaus på pitabrødene. Fordel kjøttdeig på pitabrødene og dryss over ost. Gratinér i ovn til de er gylne, ca. Velg fra vår meny og bestill take away for levering!


Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg