tirsdag 8. mai 2018

Støtteordninger tvillinger

Småbarnstid med tvillinger er jobb nok for to. Studien viser klart at det er for slitsomt å få tvillinger eller trillinger med dagens støtteordninger. Det stemmer helt med våre erfaringer. Dette bør politikerne gjøre noe me for utslitte og mentalt syke foreldre er ingen tjent me sier Ulven Lie.


Det er viktig å legge til rette for familier med gode rammevilkår og økonomiske støtteordninger. Vi håper at ingen skal komme i en situasjon der økonomi og praktiske hensyn gjør at noen opplever det som vanskelig å føde tvillinger og derfor vurderer såkalt fosterreduksjon, sier Bollestad. Etter å ha fått assistert befruktning kunne det eldre ekteparet ønske tvillinger til verden. Ifølge CNN er Mangayamma trolig den eldste kvinnen til å føde et barn. Tvillingene kom til verden ved keisersnitt.


Noen får en frisk og en syk tvilling. Menneskeverd ønsker å fremme gode alternativer til abort. Vi kjemper for et styrket rettsvern for barnet i magen og jobber for å få ned de høye aborttallene i Norge. Refusjon og støtteordninger. Du kan sende Helfo digital søknad om refusjon av utgifter til for eksempel legemidler, næringsmidler, bandasjer og medisinsk forbruksmateriell.


Send søknaden om reiserefusjon digitalt til Pasientreiser. Et viktig tiltak ved for tidlig fødsel er å gi mor medisin (kortisonbehandling) som kan gi økt modning av lungefunksjonen til barnet. Det anbefales at den gravide får kortisoninjeksjoner dersom fødselen starter før uke 34. Husk å logge ut når du er ferdig. En grunnleggende bærebjelke i det kristne menneskesynet er vern om livet fra unnfangelsen til naturlig død.


Alle mennesker har en ukrenkelig verdi i kraft av å være menneske og menneskeverdet kan ikke graderes, dette gjelder også for tvillinger i mors liv. KrF Kvinner vil derfor erstatte dagens abortlov med en lov som sikrer livsrett for det ufødte liv og samtidig legge bedre til rette. Det er slitsomt å være småbarnsforeldre, og enda mer slitsomt å få tvillinger eller enda flere barn. Det finnes derfor allerede ekstra støtteordninger for flerlingeforeldre. Så fint at du skriver til ung.


Det er kvinnens valg å ta abort fram til uke uansett om det viser seg at det er tvillinger. Under selve aborten får kvinnen smertestillinde så det er liten sjanse for at hun kjenner forskjell på hvor mange egg som er befruktet. I familien Hansen Nibe er det fullt kjør døgnet rundt.


Med tvillinger på år har alle hendene fulle. I tillegg har eldstesøster Emma en revmatisk sykdom som krever sitt. Mamma, Christiane, har søkt flere støtteordninger for å få en lettere hverdag for Emma og familien.


Fra stat og lovgivers side så må vi sende et signal, både gjennom lovverk og støtteordninger , om at gravide som bærer på annerledesbarn vil ha noen som kjemper på deres vegne. Over tid så håper vi dette kan resultere i at flere velger å bære frem barn med ekstra omsorgsbehov. Han tror de som velger å bruke tøybleier er over snittet opptatt av miljøet.


Lindahl jobbet tidligere i Grønn Hverdag, og fikk da en del spørsmål om tøybleier. Det som ofte gikk igjen var vasketemperatur, hvor miljøvennlig det er, hvor en kunne kjøpe tøybleier og om det fantes støtteordninger for de som velger tøybleier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg