onsdag 25. november 2015

Pbl tariff lønn 2018

Les mer om tariff, tarifforhandlinger og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet her. Slik forgår tarifforhandlingene under lønnsoppgjøret hver vår. Foreslår nye endringer. Forsikring og banker.


Jobbsikkerhet og lønnsvekst.

Tariff, lønn og personal. Hva kan vi hjelpe deg med? Hovedavtale og Hovedtariffavtalemellom PBL (Private Barnehagers Landsforbund) på den ene side og Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta på den annen side for perioden 1. PBL er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. Hvis barnehagen melder seg inn i PBL , må den følge den tariffavtalen som blant annet Utdanningsforbundet har med PBL. PBL og fagforeningene vil sammen arbeide for å stoppe kutt i pensjonstilskuddet til private barnehager,.


Delta har kommet til enighet med PBL i årets lønnsoppgjør.

Lønnstilleggene blir 8. Minstelønnen økes tilsvarende. Det blir ingen endringer i dagens ytelsespensjonsordning. De som i dag er på den midlertidige innskuddsordningen overføres til ytelsesordningen fra 31. PBL har inngått tariffavtale med Delta.


Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Private barnehagers landsforbund ( PBL ) PBL er en landsomfattende arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. Nær en tredel av alle norske barnehager er medlemmer i PBL. Fellesbestemmelser og lønnssystem er i hovedsak på nivå med kommunale avtaler. Midlene fordeles forholdsmessig etter organisasjonenes registrerte yrkesaktive medlemmer på PBL -området per 1. Fordeling av de midler fondsstyret disponerer, foretas etter søknad fra barnehagene 1. Organisasjonene og PBL utarbeider en oversikt over hvordan midlene er anvendt.


Her finner du lønnstabeller for tariffområdene KS og Oslo kommune. Overenskomst mellom Næringslivets Hovedorganisasjon og Norsk Industri på den ene side og Landsorganisasjonen i Norge og Fellesforbundet på den annen side Gjelder f. De sentrale forhandlingen ble sluttført natt til 1.

Ny hovedavtale for KS-området fra 01. Arbeidstid Den ordinære ukentlige arbeidstid skal ikke overstige 3timer, og med de unntak arbeidsmiljøloven gir adgang til legges mellom kl. Plan- og bygningsloven - pbl. Mange tror at Norge har en nasjonal minstleønn.


I stedet har hvert yrke gjerne en egen tarifflønn som forhandles fram av partene i arbeidslivet. Rett på minstelønn har du derfor kun om jobben din er underlagt en tariffavtale. Hvis du ikke har tariffavtale der du jobber, har du altså ikke rett på noen spesiell minstelønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg