fredag 27. november 2015

Steke oppdelt ribbe

Et godt resultat starter med råvaren. Se etter ribbe med et godt fettlag fra Gilde. Start gjerne et par dager i forkant med å krydre ribben , før du setter den i ovnen. Fra den norske bonden.


Alt av oppskrifter finner du her. Få sprø svor og saftig ribbe med denne oppskriften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person.


Se video og bilder som viser trinn for trinn. Linker til oppskrifter på tilbehør. Sjekk at bena er saget helt over. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv.


Hvis du ruter opp parallelt med ribbena blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribba med salt og pepper 1-dager før steking. Du må først ha salt og pepper på.


Dette pleier jeg å gjøre et døgn i forveien, men det går sikkert bra om du gjør det rett før du steker også. Ribbe stekt i stykker! Jeg skal ha julemiddag.


Hjemmefra er jeg opplært til å steke ribba i biter. Altså skjærer den opp i serveringstykker før den stekes. Den blir knallgo ikke virker denullt så feit, og saftig og god. Her på vestlandet har jeg ikke truffet noen som pleier å gjøredet slik. MEN jeg syns du skal prøve å steke den selv for det er faktisk ikke vanskelig selv om man ikke er noen kløpper på kjøkkenet:-).


Et annet tips er å langsteke ribben, da blir den så mør at kjøttet faller fra hverandre. Vi steker ribba i biter. Setter på varmluft på slutten for å få svoren til å boble. Her er oppskriften for deg som vil lage ribbe på samme måte som kokk Øyvind Hjelle.


Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Ei ribbe som ikke er stekt lenge nok, er ikke go sier Brimi.


Han damper ribba med svorsiden ned en times tid før han snur den og lar den så steke minst to timer på rundt 1grader. Guide til perfekt ribbe. Med sprø svor selvsagt. Da blir det svineribbe.


Fort gjort å lage perfekt ribbe ! Gjennom en tradisjonell og velprøvd metode, har vi definert enkle steg som gir saftig, smakfull ribbe med knasende sprø svor! Vi har også inkludert noen gode og effektive tips til hvordan du bruke alle restene. Stekt ribbe holder lenge i kjøleskapet, og kan brukes til mye! Men jeg ville stekt den i en langpanne med en tallerken under. For hvis du steker den på rista renner jo all kraften ut.


Slik steker du krydret tynnribbe i stekepose. Lager du ribbe i stekepose får du garantert smakfullt og saftig kjøtt. Kjøper du ribbenstek vil fremgangsmåten være den samme. Beregn 5g rå ribbe per person. Noe vil gå bort i stekingen, slik at det vil bli ca.


Mens ribben hviler etter stekingen kan du koke ut pannen og bruke ribbesjyen som grunnlag for en god saus. Start med å krydre ribba 2-dager før julaften, understreker Kjell Steinar Haugen. Krydre godt med salt og pepper, du kan også bruke litt hvitløk eller sennepsfrø for å smakssette ribba, hvis du ønsker det. Hvor lang tid tar det å lage ribbe ? Jobben starter allerede et døgn i forveien. Da gnir du inn ribba med salt og lar den ligge i kjøleskapet over natten og frem til et par timer før du skal tilberede den.


Vanligvis tar det ca time å steke ribbe (vanlig tynnribbe). Det er lurt å beregne god tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg