mandag 16. november 2015

Foreldre som mobber barn

Norges største magasinvarehus. Se våre aktuelle tilbud og bestill i dag! Foreldre som snakker andre ne og som åpent mobber andre, får også barn som mobber.


Mobbing kan læres fra voksne, og mobbing kan oppstå tilfeldig i en gruppe. Til felles er at mobbingen alltid har et formål.

Folk har ulike grenser for hva de tåler å høre og hva som oppleves som mobbing. Grensene kan forandre seg ettersom du blir eldre. Mange som er tolv år begynner å synes at foreldrene sine sier mye som er teit, og når man er ungdom tar man seg kanskje lettere nær av ting enn man gjorde som barn.


Mobbing er et tema som kan være tøft å snakke om både for barn og foreldre. Ikke klandre deg selv. Sosialt kompetente barn har rett og slett en bedre ”verktøykasse” de kan bruke i møte med andre.


Og det betyr at de mobber andre barn i mindre gra sier Jørgensen. For sjølsagt forstår jeg som voksen at barn som mobber ikke har det bra.

Vi voksne vet at det er en grunn til at barn mobber. For det barnet som blir utsatt for mobbing, hjelper denne innsikten. Jeg har hørt foreldre som er fortvilet fordi barnet deres mobber.


Dette er flotte mennesker som behandler andre bra. Må huske på at barn selv er egne individer. De kan også ta etter hvis de havner i sånn type miljø, har dårlige venner.


Så nei, jeg tror ikke alltid foreldrene har lagt opp til at barna mobber andre. Når barn mobber , hva gjør du? De fleste av oss har lagt merke til at enkelte barn og unge har spesielt stor innflytelse på andre, og at det ofte er disse som får definere hvem som er kul, grei og får være ”innafor”. Men dette er historien om når barnet ditt utpekes som mobber , om å være moren som ikke blir møtt med støtte og forståelse, men med fordommer og forakt. For de fleste foreldre vil før eller siden oppleve at det er deres barn som plager andre barn.


Det kunne ha vært deg. Også mødre til barn som mobber andre har latt høre fra seg. Foreldre eller andre voksne rundt barnet bør involveres så raskt som mulig.


Foreldre skal ikke mobber sine barn og det er ikke lov og kaste kniver etter barn. Du kan snakke med helsesøster eller noen andre voksne du stoler på om dette.

Eller du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge. Hun understreker likevel at skinnet i mange tilfeller kan bedra. Barn som tilsynelatende er snille og utviser stor grad av sympati, empati og forståelse for andre, kan i gitte situasjoner vise andre sider ved sin personlighet. De fleste foreldre har barn som mobber. Siden har hun blitt kontaktet av mange, ikke bare av foreldre med barn som blir mobbet som har tatt kontakt.


Ytringer Når et barn blir mobbet, påvirkes vi alle Et barn som blir mobbet, skal ikke behøve å stå i situasjonen alene. Men også foreldre og skoleansatte bør søke ekstra støtte, skriver Rebecka Mikkelsen. Vennskap motverkar mobbing, og vaksne har ansvaret for at alle barn skal bli inkluderte.


Her har vi samla nokre tips til det du som forelder kan gjere for å leggje til rette for vennskap blant barn og unge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg