onsdag 11. november 2015

Forsikring kommunalt ansatte

Forsikring kommunalt ansatte

Bytt til forsikring gjennom LOfavør. Les mer om kollektive forsikringer her! Norsk lov pålegger bedrifter å hjelpe ansatte med å spare penger til yrkeslivet er over. Det betyr å sørge for at ansatte får tjenestepensjon. Vi tilbyr innskudds­basert tjeneste­pensjon.


Forsikring kommunalt ansatte

Innskuddspensjon er pensjon der arbeidsgiver setter av en prosentdel av den ansattes lønn hvert år, minimum. KLP startet som et spleiselag av små kommuner over hele landet. I dag er vi Norges største pensjonsselskap. Vi er et annerledes finansselskap, fordi våre kunder eier oss.


All vår verdiskapning kommer kundene til gode. Ansatte i Bergen kommune er tilsluttet flere forsikringsordninger. Disse er definert av hovedtariffavtalen, lov om yrkesskadeforsikring og Bergen kommunes avtalte forsikringsordninger. Denne forsikringen skal gi de ansatte erstatning ved arbeidsuførhet, medisinsk invaliditet og død som følge av yrkesskade eller yrkessykdom.


Forsikring kommunalt ansatte

Erstatningen utbetales alltid som et engangsbeløp. Dette gjelder til og med år. Andre aktuelle forsikringer gjennom. Pensjonsforsikring er også en lovpålagt forsikring dersom du har ansatte i virksomheten din. Mange virksomheter bruker gode forsikringsordninger som et ansattgode.


Sammenlign vilkår på forsikring til din bedrift. Det lønner seg å sjekke priser på firmaforsikringene med jevne mellomrom. Ansatte har tilgang til detaljer om egen pensjon når de logger inn på nettsidene våre. Her kan de også endre investeringsprofil og følge utviklingen på pensjonen sin.


Forsikring kommunalt ansatte

Lavere kostnader på egen sparing. Når bedriften har tjenestepensjon i Gjensidige, får de ansatte lavere forvaltningskostnader på egen pensjonssparing hos oss. For kommunene kan dette være ansvar for all kommunal drift, ansvar for barn i fosterhjem, forsikring for fallviltjegere etc. Videre har de spesielle behov når det gjelder personalforsikringer og at disse er dekket i henhold til tariffavtalen med de kommunalt ansatte og det pedagogiske personell. Folkevalgte er ikke ansatt eller omfattet av noen tariffavtale, men kan likevel få offentlig tjenestepensjon.


Det gjelder hvis kommunestyret har vedtatt at pensjonsordningen for de ansatte også skal omfatte de folkevalgte. Alle ansatte inviteres med til å spille innebandy, torsdager, kl. Folldal barnehages gymsal. Velkommen til en morsom og sosial treningsøkt! Telefoni – last ned ny app.


Jeg er kommunalt ansatt og delvis ufør. Ingen engangsutbetaling, men via KLP får man tilleggspensjon. Når dere tar opp gjeld osv: Sørg for å ha en uføreforsikring!


Det begynte jeg med da jeg fikk fast jobb og kjøpte min første bolig. Bydelene og utdanningsetaten har klart flest ansatte i Oslo kommune. Ansatte som har gått over på AFP- pensjon er dekket fram til fylte år. Hvor mye utbetales ? Full erstatning etter gruppelivsforsikringen utgjør ganger grunnbeløpet i Folketrygden (G), og gjelder ansatte t. Vårt verdigrunnlag og forretningsidé med lokal forankring og samfunnsansvar er tuftet på bestemmelser i Finansforetaksloven og bankens vedtekter og betyr blant annet at eierstyringen utøves av generalforsamlingen som er sammensatt dels av innskytervalgte (12), dels av kommunalt oppnevnte (4), dels av ansatte (4).


Jeg får av og til henvendelser med spørsmål om hva som er hovedforskjellene mellom å drive styrearbeid i kommunalt eide selskaper og selskaper i privat sektor. NB noen med lav lønn og kort opptjening vil tjene på å beholde AFP etter folketrygdenes regler fram til år, og vil ikke kunne jobbe med pensjonistavlønning før det. Ansatte med særaldersgrense og som slutter etter 85-års-regelen har alderspensjon, og kan derfor jobbe på pensjonistlønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg