tirsdag 3. november 2015

Romersk kamille

Romersk kamille kan, på samme måte som vanlig kamille , brukes som legemiddel til fordøyelsessystemet. Urten er fremragende mot kvalme, oppkast, dårlig fordøyelse og appetittløshet. Den er også beroligende, krampeløsende og mildt smertestillende.


Fremstillt ved vanndampdestillering av blomst fra Anthemis nobilis L. Kamille romersk eterisk olje. Chamaemelum nobile.

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet. Blomstene er mye brukt medisinsk og som aromaolje. Planten tåler å vokse under tørre forhold med høy pH.


Det er en prestekragelignende urt med mange gode medisinske egenskaper. Den er imidlertid effektiv mot flass, og styrker hårrøttene. De gamle romerne brukte oljen for å styrke motet under krig. Du kan kjøpe essensielle olje av romersk kamille å bruke den helbredende kraften i romersk kamille , men det finnes andre former for behandling sodrikking romersk kamille te.


Roman kamille te smaker litt bittert.

Hvis du ønsker å drikke romersk kamille te er det best å plukke blomster på den første dagen de åpner. En lavtvoksende, næsten krybende, stedsegrøn plante med æbleduftende blade. I juni-september udvikler planten hvide blomster med gul midte. I middelalderen var planten også en meget anvendt lægeplante i Europa. Historisk sett er vanlig kamille og romersk kamille ofte forvekslet og er blitt brukt om hverandre, slik at kamillete som kjøpes godt kan inneholde begge artene.


Tross alle ulikhetene mellom kamille olje variantene er det også likheter. Gamle romere brukte oljen til å få mot under krigen. Mens den vanligste bruken av kamille er i te, kan romersk kamille også finnes i ansikts kremer, drinker, hårfarger, sjampo og parfymer. Det beroliger kropps systemer. Bruksanvisning Duftfukter: Bruk tre til fire dråper.


Den både dufter forskjellig fra den vanlige og har andre innholdstoffer. Den brukes primært i sjampoer og kosmetikk. Nylig fremstilt olje er blåaktig, men den blir brungul når den utsettes for lys og luft. Renser sår og rifter.


Dette skyldes formentligt at kamille blomsten har anti-inflammatoriske, antimikrobielle og antioxiderende virkninger. Norges største magasinvarehus. Se våre aktuelle tilbud og bestill i dag!

media Commons har media som rör Romersk kamomill. Tørkede blomsterhoder fungerer også bra. Tillnamnet romersk gavs långt efter antiken av en författare som såg örten växa i Rom. Det är denna som är den äkta kamomillen i Englan medan blå kamomill kallas äkta i Sverige och Tyskland.


Eterisk olje fra romersk kamille er ideelt for å ta hånd om problemer med søvnløshet. Den har en kraftig avslappende effekt, som til og med er bra for de med hypertensjon, som sliter med å slappe av. Merian for å kjempe mot stress.


Egenskapene til denne aromatiske oljen reduserer og gir slipp på stress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg