onsdag 18. november 2015

Langvarige blødninger i overgangsalderen

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Hvorfor får man kraftige og langvarige blødninger ? Hos unge kvinner er som regel en midlertidig, hormonell ubalanse som gjenopprettes av seg selv. Det er veldig sjeldent tegn på organisk sykdom.


Blødninger som er kraftige, uregelmessige og ofte langvarige rammer særlig unge jenter og kvinner nær overgangsalderen. Forklaringen er ofte hormonforstyrrelser.

Alle kvinner kan få blødningsforstyrrelser, men det er mest vanlig hos kvinner i overgangsalderen og hos helt unge kvinner, som nettopp har begynt å menstruere. Men blødningsforstyrrelser kan komme i alle aldre, og de fleste kvinner opplever å ha perioder med uregelmessige blødninger i løpet av deres liv. Det kan bli aktuelt å regulere syklus med hormonet gestagen som erstatning for progesteron, eller din kobberspiral kan byttes ut med en hormonspiral (som inneholder gestagen).


Det er først senere i overgangsalderen at det kan komme symptomer på østrogenmangel som hetetokter og nattesvette. Jeg håper at det var tilstrekkelig forklaring. Blødningsforstyrrelser kan også skyldes manglende eggløsning.


Det gir lange blødningsintervaller, men til gjengjeld langvarige blødninger når de først kommer. Slik kan kvinnen få et blødningsmønster som er helt usystematisk og uforutsigbart.

Etter hvert avtar østrogenproduksjonen i eggstokkene, og blødningene opphører helt. En følge av østrogenstimulans er overvekst av livmorslimhinnen som vil gi langvarige og kraftige blødninger. Da fjernes gjerne livmoren.


Det var lenge en tendens til at eggstokkene ble fjernet i samme slengen. Det er uheldig mener Ims, fordi eggstokkene har også en funksjon i menopausen selv om det ikke er flere egg. De produserer testosteron. I løpet av denne tiden slutter menstruasjonen. Hvilken menstruasjon som var den siste, kan vi naturligvis bare vite i ettertid.


Hvis det er gått ett år uten noen menstruasjonsblødning, er menopausen kommet. Uregelmessige blødninger er vanligst i fasen før menopause (den perimenopausale fasen), når eggstokkene begynner å svikte. Blødning etter menopause er mindre vanlig, med mindre kvinnen bruker hormonbehandling.


Overvektige kvinner har større risiko for blødninger etter menopause på grunn av økt mengde sirkulerende østrogen i blodet. Dersom du får blødninger under samleie. Symptomene skyldes at eggstokkene gradvis slutter å fungere rundt års alder. Overgangsalderen , klimakteriet, er i utgangspunktet en normal prosess og ingen sykdom.


Polypper eller celleforandringer i forbindelse med livmorhalskreft kan være en annen årsak til blødning etter overgangsalderen. I begge tilfeller er behandlingen en operasjon. Kraftige og langvarige menstruasjoner.

Men det er ingen eksakt fasit for akkurat når overgangsalderen inntrer. Dette krever en akutt operasjon. Gjennomsnittsalderen er år for ikke-røykere og år for røykere, sier Nesheim. Men lengden på perioden hvor disse blødningene inntreffer, varierer fra kvinne til kvinne. Hos unge kvinder er det som regel en midlertidig, hormonel uligevægt, som genoprettes af sig selv.


Det er kun yderst sjældent tegn på organisk sygdom. Vi vet ikke om søvnløshet som rammer kvinner i overgangsalderen skyldes hormonelle forandringer direkte, men hormonbehandling ser ut til å hjelpe mot søvnproblemene. Opplever du å bli deprimert samtidig som du kommer i overgangsalderen , er sjansen større for at hormonbehandling kan ha effekt på depresjonssymptomene. Men for femte n prosent varer det livet ut.


Før mensen forsvinner helt, er det gjerne endringer i syklusen. Lige så snart kvinderne når overgangsalderen , bliver hyppigheden af hjertekarsygdomme hurtigt lige så stor som hos mændene, og kvinder, der kommer tidligt i overgangsalder, har større risiko for at få hjertekarsygdomme i en tidligere alder end dem, der bliver ved med at have menstruation.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg