tirsdag 17. november 2015

Tradisjonsmat definisjon

På norsktradisjonsmat. En tradisjon blir gjerne definert som en skikk som er overført mellom flere generasjoner. Her er oppskrifter på norsk mat med tradisjon, enten det er kokte retter, skinkestek, stekt flesk eller annet godt vi har tradisjon her i landet.


Tradisjon er minner. Mattradisjoner er en viktig del av kulturarven vår, en arv vi må ta vare på og la oss inspirere av. Det finnes et enormt antall oppskrifter på tradisjonsmat. Norsk tradisjonsmat. Finn oppskriftene her!


Det legges til grunn en ganske åpen definisjon av tradisjonsmat , men det forutsettes at den enkelte oppskrift skal kunne spores til en person, en gård eller et sted. I tillegg til oppskriftene, vil du også finne mye interessant bl. En tradisjon (fra latin tradere, overføre) er en sosial praksis, en forestilling, en institusjon eller et produkt som overføres over flere ledd (for eksempel fra generasjon til generasjon), i et samfunn eller i en gruppe.


Tradisjonsmat definisjon

I alminnelig språkbruk betyr tradisjon kulturemner som er overført fra slektledd til slektledd gjennom tid. En spesiell betydning har tradisjonsbegrepet i den folkloristiske vitenskapen, hvor studiet av tradisjonsprosessen er vesentlig. Nasjonalt og internasjonalt benyttes begrepene lokalmat og tradisjonsmat med noe overlapp.


Vi velger å benytte definisjonen som Matmerk og dagligvarebransjen benytter: Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie. PS: Min definisjon av tradisjonsmat er svært vid og omfatter vel alt fra ca. Egentlig alt som ikke er ferdigmat eller typisk amerikansk, italiensk osv (det jeg har vokst opp med). Men før vi begynner med å definere vår kultur, må vi bli enige om hvor lang tid vi skal gå tilbake. La oss ta for oss vår art, homo sapiens’ historie.


I dag lever vi, verden over, med størsteparten av vårt matinntak fra landbruk. Spørsmål og svar fra Matoppskrift. En mye brukt definisjon på kulturbegrepet er de verdier, regler, ideer og normer i et samfunn som overtas fra forrige generasjon og som videreføres til den neste – ofte noe forandret. Kontakt med andre samfunn gjør at kulturen kan forandres.


Kulturen rundt julematen er et typisk eksempel på dette. Pjalt, tradisjonsmat fra Røros, er runde kaker som du steker på takke. De ligner på sveler eller lapper, men lages av deig som kjevles og stikkes ut til runde kaker.


Evidence from a survey in six European countries, Agribusiness, Vol. Modernitet kan definerast som dei nye erfaringane menneska gjer seg og dei nye tankane og den nye verdsforståinga som oppstår med framveksten av det moderne samfunnet frå ca. Matskikker er et resultat av kultur og tradisjoner, og av hvilke råvarer man har hatt tilgang på der man har vokst opp. Or tomme Løfter,. En klassisk definisjon av læring innenfor psykologifaget Problemet med kraftledelse er at det vanligvis medfører en akutt oppblomstring av løgn og.


Innenfor hovedområdet mat og kultur er måltidsskikker til hverdag, høgtid og fest og kunnskap om norsk tradisjonsmat og mat i ulike kulturer og religioner sentrale emne. Maten skal være innbydende. Både tillaging og presentasjon av mat er knytte til teknologi og design.


Jeg klarer ikke å finne hva Morley Robbins` definisjon på Ancetral Diet er, verken inne på siden hans, eller i facebookgruppa. Et søk på ancestral diet i gruppa hans leder til en haug med spørsmål om det samme, og med massevis av forskjellige råd fra medlemmene. Kjøtt er en viktig kilde til A-vitamin og B-vitamin, samt til mineralene sink, selen og jern.


Dermed er metersystemet også vorte knytt til tidsrekninga. Den gamle definisjonen med jordmeridianen var nok teoretisk, men likevel forståeleg. Og det bekymrer meg.


Alt dette snakket om norsk kultur. Jeg vet ikke hva det betyr. Det er åpenbart farlig ikke å passe på den norske kulturen. Læreverk i faget mat og helse! Klikk her for å bestille lisens, så din skole får tilgang til det digitale læreverket!


Under VM i Holmenkollen var det et hav av mennesker til stede. Ikke overraskende var mange nordmenn, og mange av dem valgte å sove i telt like ved løypene for ikke å gå glipp av et skirenn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg