fredag 27. november 2015

Populære guttenavn 1950

Navn som kan skrives på ulike måter er slått sammen. På jakt etter et langt navn til babyen din? Skjermbilde: SSB Litt om guttenavnet Jakob. Jakob er et bibelsk navn og tydeligvis viser trenden at bibelske navn er populært da både Jakob og Lukas er på topp, som begge er av bibelsk opphav. Navnetrender kommer og går med ca 1års mellomrom.


Rotekte, norske guttenavn som Arne, Per, Bjørn og Erik er helt ut når foreldre skal velge navn på sine håpefulle smågutter. Av de mest populære guttenavnene var alle på topp-20-lista. Finn guttenavn til babyen din. Se populære , vanlige og sjeldne guttenavn. Se navnestatistikk med topplister for guttenavn.


Av alle populære navn, er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert. Dette er en liste over populære navn. De mest populære navnene fra og fram til i dag. Hvilket guttenavn er det vanligste og mest populære ? Guttenavn og mye mer for du hjelp til hos oss. Det betyr den som holder i hælen, vernet av Gud.


Marie som ett av sine navn. Ifølge SSB er det guttenavnene Matheo , Liam , Olav og Aksel og jentenavnene Olivia , Ella , Mie og Lilly som har klatret mest på listen i løpet av den siste femårsperioden. Ti eksempler på guttenavn som ikke er i bruk ennå: Hervin, Ingvin,. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Sophia kommer fra grek og betyr visdom.


Aiden kommer fra irsk og betyr flammende. Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack. Er ditt navn på listen? Mange vokaler og klangfulle konsontanter er populære nå, som i Emilie, Mia, Liam og Elias, sier Utne.


Men guttene kan gjerne høres litt hardere ut. Foreldre liker litt hardere lyder i guttenavn også nå – som i Jakob, Isak, Kasper, Ulrik og Emrik, sier han. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Lilly og Sol kan også ha andre forklaringer. Noen få Symre og Symra fins blant de litt eldre jenter, kanskje det også er noe som kommer.


Toppnavnet Linnea er inspirert av den svenske planteforskeren Linné. Leter du etter sjeldne guttenavn ? Da har du kommet til riktig sted! Ikke bare i Norge Lukas er populært - sjekk navnetoppen i Sverige, Danmark, Tyskland og seks land til. På denne siden har vi listet opp en rekke sjeldne og spesielle guttenavn. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk.


Alle katter fortjener å ha et navn. Foto: Freedigitalphotos. Katteportal Kattenavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg