torsdag 19. november 2015

Missed abortion smerter

Missed abortion - Intakt svangerskap ses på ultraly men fosteranlegget lever ikke lenger, utstøtningen har ikke kommet i gang. Inkomplett spontanabort - Aborten har startet, men det er fortsatt mye vev igjen i livmoren. Komplett spontanabort - Mesteparten av vevet har kommet ut. En fullstendig spontanabort betyr at alt vev er ute av livmoren.


Ingen videre behandling er nødvendig. Missed abortion er når fosteret som er dødt i livmoren, men hvor de kliniske tegnene på aborten ennå ikke har vist seg.

Store norske leksikon. Betyr at kroppen ikke merker at fosteret er dodt, og tror fortsatt at den er gravi og symptomene fortsetter. Hvis man begynner og blo med smerter er det ikke missed men spontaneous.


Som om om ikke abort, spontanabort, skulle være ille nok i seg selv. Men missed abortion. En abort kroppen misset – altså som den ikke fikk med seg. Det gjør situasjonen enda vanskeligere når kroppen ikke rydder opp som den skal av seg selv opplever jeg.


Missed Abortion betyr at man har hatt en abort som ikke blir oppdaget med en gang. Av alle aborter utgjør MA 3-.

En missed abortion betyr at fosteret er dødt i livmoren, men at det ikke støtes ut. En partiell (delvis) abort innebærer at noe, men ikke alt vev er støtt ut av livmoren. Medikamentell abort gjennomføres i økende grad hjemme.


På selve abortdagen er det normalt å ha en del smerter. Etter aborten er det vanlig å ha en menstruasjonslignende blødning i to til tre uker. Missed abortion Missed abortion betyder, at der ikke er nogen levedygtig graviditet, men man har ikke haft symptomer på abort endnu. Fosteret kan være dødt eller måske aldrig dannet.


Moderkagen holder alligevel graviditeten ved lige, og der kan gå mange uger, uden at man begynder at bløde eller får smerter. Du kan få sterke smerter. Som smertestillende kan du bruke paracetamol og diclofenac.


Spontanabort defineres ved at svangerskapet går til grunne før fosteret er levedyktig. Det bekreftes ved ultralydunderskelse. De fleste kvinner opplever en spontanabort en eller annen gang i livet, noen ganger s tidlig at man ikke en Abort spontanabort og missed abortion.


Dette er et vanskelig tema. Du forteller om en missed abortion (MA) i slutten av mai i år, og at du den 9. Cytotectabletter slik at alt kom ut. UL viste at livmoren var tom.


Etter dette har du hatt menstruasjon ganger, kraftigere og av lengre varighet enn tidligere, og du skulle etter dine beregninger hatt menstruasjon igjen nå.

Abort - Spontan abort og missed abortion , Ringerike sykehus Gynekologisk avdeling, Ringerike sykehus. Om kvinnen er mer enn uker gravid og har hatt en missed abortion , blir det satt i gang en ”mini-fødsel” med medikamenter. Kvinner får tilbud om smertestillende medikamenter når dette er nødvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg