tirsdag 17. november 2015

Banan og høyt blodtrykk

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. I det moderne samfunnet er disse nivåene markant redusert. Bearbeiding av mat reduserer kaliuminnholdet i maten, og et høyt inntak av prosessert mat og lavt inntak av frisk frukt og grønnsaker gir et lavt kaliuminntak. Mennesker med høyt blodtrykk bør spise minst en banan hver dag. Bananer har mye kalium, som er helt nødvendig for å senke blodtrykket.


I henhold til en studie utført i India, kunne det å spise to bananer hver dag, senke blodtrykket med opp til.

Mot høyt blodtrykk. Bananer inneholder lite natrium, men er rikt på kalium, noe som beskytter hjertet. Du har kanskje hørt at du får for høyt blodtrykk av å spise for mye salt? Kalium har motsatt effekt og er gunstig for å bidra til å opprettholde et sunt og normalt blodtrykk. Har du høyt blodtrykk , eller hjerte- karsykdom i din nærmest familie kan det derfor være lurt å spise banan.


Det kan være mange forskjellige årsaker til et høyt blodtrykk , og ofte kjenner vi ikke den direkte årsaken. Men vi vet at det er en rekke risikofaktorer som kan føre til et høyt blodtrykk , og det er særlig alder, overvekt, røyking, fysisk inaktivitet, stress, høyt inntak av salt og stort alkoholkonsum. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke.


Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig.

Kurvene viser gjennomsnittet av 2. Høyt blodtrykk - økt dødelighet. Sammenhengen mellom høyt blodtrykk og hjerneslag. Regelmessig fysisk aktivitet og trening er for mange minst like god behandling av høyt blodtrykk som medisiner.


Og så hjelper det mot mange andre sykdommer og plager, og det gir velvære dersom man finner en passende treningsform. Du kan ha høyt blodtrykk i flere år uten å merke noe til det. Blodtrykk øker med alderen.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Bestill nå, betal senere, gratis avbestilling, døgnåpen kundeservice på ditt språk. Budsjett til luksus, hoteller og hjem.


Det har aldri vært enklere å dele opp en banan! Vaskes i oppvaskmaskin. Dette er vist å bety lavere dødelighet. Perfekt til trening. En banan inneholder omkring kcal.


Kombinasjonen av glukose og fruktose pluss det høye fiberinnholdet gir deg raskt energi både før og etter trening. Ekstra karbohydrater. For eksempel er banan en utmerket kilde til kalium, både i umoden og moden tilstand.


Og dersom du spiser mer kalium kan du demper og redusere faren for høyt blodtrykk , som igjen har vist å bety lavere dødelighet, sier hun og legger til at bananen også er godt for magen og fordøyelsen.

Ved lett forhøyet blodtrykk kan mange redusere dette ved livsstilsendringer, men noen vil også trenge legemidler. På grunn av sitt høye innhold av kalium, er bananer sett på som et godt matvalg som kan være med på å senke blodtrykket. Frukten inneholder også A-vitamin, fosfor, magnesium, selen og sink.


Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Bananer kan variere fra et grønnaktig til et mer brunflekkete utseende. Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?


Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket.


Figur viser at dødeligheten av hjerneslag øker med økende blodtrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg