onsdag 25. november 2015

Nachos med kylling

Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. En god og enklere dessert. Gratinerte nachos med kylling er noe vi gjerne kan spise på en ukedag. Lett å lage er det og om man unngår altfor mye ost, rømme og lager chips slik jeg viser deg her, så er den jammen ikke så dum på sunnhetskalaen.


Har du god tid kan du lage guacamole og egen salsa i tillegg.

Og supert å lage om du skal bruke opp rester av kalkun eller kylling. Nachos er perfekt kosemat! Du kan også bruke opp rester av ost eller grønnsaker som begynner å bli litt slitne.


God mat med god samvittighet! Igår stod min kæreste for maden til vores gæster, der kom forbi ved frokosttid. Her serverede han denne opskrift på en luksus udgave af nachos med kylling og ost lagt sammen i lag ligesom en lasagne.


KLART at du vælger den orange cheddar ost – den kan både fås i udgaven hvor den er revet, men jeg plejer selv at købe den, hvor man selv skal rive den.

Smak til med salt og pepper, juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Bruk en passende ildfast form og legg i et lag med nachochips. Legg på et lag kjøttsaus og dryss over litt ost.


Fortsett slik med chips, kjøttsaus og ost lagvis. Avslutt med ost og gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet, cirka 5-minutter. Enkel og god oppskrift på tex-mex nachos med smeltet ost. Du kan bruke pulled pork eller kylling i stedet for kjøttdeig. Her får du den gode smaken av taco, men på en litt annen måte.


Kidneybønner er også godt istedenfor, eller sammen med kjøtt. Sprøde nachos med masser af ost og kylling. Det er et måltid i sig selv, men man kan også bruge det som lækkert tilbehør, f. Kog kyllingefileterne, og skær dem i strimler.


Bland de to forskellige slags revne ost sammen i en skål. Tag et ovnfast fa og læg først et lag chips. Prøv en ny vri på klassisk nachos.

Denne retten kan lett erstatte den vanlige fredagstacoen. Det her er verdens bedste opskrift på nachos ! Kyllingen er blandet med salsaen og bagt med. Find opskriften på lækre nachos lige her.


De smager himmelsk! Vi er ikke helt vilde med super stærk mad herhjemme, så vi bruger en mild salsa. Skal dine nachos have et ekstra spark, så kan du tilføje et par jalapenos.


Ellers er der ikke så meget at sige, andet end god fornøjelse! Vi garanterer dig at du ikke bliver skuffet. Siden jeg får så mange gode tips fra bloggen din, tenkte jeg å dele en mexicansk hemmelighet med deg (har bodd i Mexico mange år): Ta en boks cheeze Wheeze eller sånn cheddardipp for potetgull i en kasserolle og tynn ut med matfløte.


Vi spiser ofte mexicansk ma men det er ikke så ofte vi spiser sprøde nachos – men når vi gør … uhmm, det er lækkert og hele familien er jo vilde med det. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Pulled pork, grillet kylling og karbonadedeig kan være en del av oppskriften eller hvilken som helst annen krydret kjøtt.


Reker er heller ikke så verst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg