mandag 23. november 2015

Soppinfeksjon huden

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Hudsopp trives i varme og fuktighet.


De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud.

Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp, blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper ulike steder av kroppen. Dermatofytt-sopp (tinea), candida og pityriasis versicolor er de vanligste årsakene til soppinfeksjoner i hud , og de medfører ulike plager. En soppinfeksjon på huden eller i en negl er plagsomt, men det er ufarlig og som regel lett å behandle.


Det finnes tre typer sopp: Dermatofytose kan vise seg som sopp i hårbunnen, på kroppen (ringorm), fotsopp, lyskesopp eller neglesopp. FOTSOPP: Huden blir rø flasser og sår små sprekker og sår. Aller vanligst mellom tærne. Ringorm er en soppinfeksjon som fører til runde, røde flekker i huden , ofte med lett flassing.


Flekken er gjerne litt blekere i midten og mer markert på kantene. Vanligste symptom er en velavgrenset rød flassende flekk som kan gi hårtap. I sjeldne tilfeller kan det gi et sterkt kløende og betent hudområde noen ganger med arrdannelse.


Diagnosen stilles ved et hudavskrap og behandles med soppdrepende tabletter. Redusert allmenntilstan redusert immunforsvar, diabetes, og fuktig hudmiljø og maserasjoner disponerer for sykdom. Hvis du etter denne behandlingsrunden fortsatt ikke er bra bør nok diagnosen vurderes om den er riktig.


Før man starter med tabletter bør det ha blitt tatt en prøve for soppdyrkning.

Det kan komme både i underlivet hos menn, i skjeden og munnen, men også andre steder på kroppen. Symptomer på soppinfeksjon kan være kløe eller svie og i noen tilfeller også utflod. En slik infeksjon har også en lei tendens til å smitte ganske lett. Vanligvis klarer huden å beskytte oss mot gjærsopp, men ethvert brudd eller kutt i hudoverflaten kan være en inngangsport for gjærsopp.


Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Gjærsopp i huden (kutan candidiasis) Hva er gjærsopp i huden ? Candida bleieutslett. Hvordan får man gjærsopp i huden ? Ved andre plager i underlivet, eller hvis du er usikker på om plagene skyldes soppinfeksjon.


Noen av dem er nyttige for oss. Dette er ufarlig og forårsaker ingen symptomer. Trøske er vanligst hos spedbarn fordi immunforsvaret deres ikke er fullt utviklet.


Svekket immunforsvar er ofte årsaken til tilstanden hos voksne. Utslettet kan komme på mange forskjellige områder og kroppen, og vil da ha noe ulikt utseende. Navnet kommer av den typen soppinfeksjon man får på kroppshuden, hvor utslettet har et karakteristisk ringformet utseende. Ringorm gir lett, kløende utslett i det ytterste laget av huden. Vi vet ikke hva som forårsaker eksemet.


Man mistenker at en sopp i ansiktet, som heter Pityrosporum ovale (Malassezia), er medvirkende. Problemet oppstår som regel etter puberteten og kan vare i flere år. Det er assosiert med fet hud. Mange har perioder der de ikke er plaget, for så å bli verre igjen. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis.


Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg