mandag 23. november 2015

Gravid nummen i beina

Karpaltunnelsyndrom. Enkelte får denne tilstanden under svangerskapet. Det har sannsynligvis sammenheng med at det i svangerskapet er økt mengde væske i kroppen, også i karpaltunnelen, som er en trang passasje i håndleddet.


Væskeøkningen kan føre til at medianusnerven kan komme i. Det finnes flere tilstander som kan gi nummenhet i beina.

Hvis en har dårlig blod sirkulasjon ned til beina , vil en ofte få smerter i leggene ved gange og etterhvert også sår på beina og hvilesmerter grunnet dårlig blodtilførsel. Dette rammer spesielt røykere og pasienter med mye åreforkalking. Jeg har den siste tiden vært plaget med en nummenhetsfølelse i begge ben. Noen ganger kjennes det ut som om det banker, som når pulsen slår veldig fort, bare at det kun dreier seg om føttene. Slik plager kan oppstå eller bli verre under svangerskapet, du kan også få slike plager etter at fødsel har funnet sted.


Hva er hovne bein ? Hovne bein er hevelse, eller væskeansamling, i ett eller begge bein.

Mange som søker lege for plager med hovne bein , gjør det av frykt for blodpropp eller hjertesykdom. Andre plages med tyngdefølelse, ubehag, eksem eller leggsår. Dopaminerge legemidler som gjerne brukes i behandling av Parkinsons sykdom (Sifrol, Adartrel og Ropinirol) kan gi symptomlindring ved urolige bein. Ved urolige bein gis det lavere doser enn ved Parkinsons sykdom, og dosen tas som regel kun om kvelden.


Derfor sees det få bivirkninger. Smerter med spredning langs ischiasnerven nedover i beinet kan forekomme med eller uten ryggsmerter. Ofte kan det være snakk om en tilstand som hører hjemme et helt annet sted i kroppen som gir seg utslag i smerter i beinet. Falsk isjias” eller “isjialgi” er en virkelig tilstand som ofte feiltolkes som isjias.


Falsk isjias oppstår når isjias nerven blir irritert eller komprimert et eller flere steder langs dens bane ned i igjennom beinet. Dette kan skje spesielt i setet hvor stram muskulatur kan legge trykk på nerven. Ved blodpropp i beina (dyp venetrombose, forkortet DVT) danner det seg en blodpropp i de dype venene, som oftest i leggen. Ressurskaken viser at vi har produsert prosent av ressursene på sokkelen.


Det betyr at over halvparten gjenstår å finne og produsere. Det er selvsagt umulig å si nøyaktig hvor mye som ennå ikke er funnet – men våre analyser tilsier at det kan være prosent av totalen. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest.

Kjøp nå, test deg hjemme. Under armene, mellom beina , på magen og nedover. Vært nummen i flere år i venstre arm og i venstre bein og ansikt. Hei, jeg er uker på vei og har de siste dagene hatt en del kynnere.


Sånn ca rundt kl idag ble jeg nummen i beina og svimmel. Blir også fort kvalm. Er dette noe jeg burde kontakte føden for, eller er jeg bare en hysterisk førstegangsgravid?


Væskeopphopning i kroppen kan føre til hevelser (ødemer). Når du er gravid , øker væskemengden i kroppen din. Blant annet blir blodmengden større. Når livmoren vokser, presser den på blodårer i bekkenet, og blodstrømmen sakker ned slik at mye blod samler seg i ekstremitetene (armer og bein ) og tvinger væske inn i vevet.


Har du smerter i føttene over lengre tid eller har en mistanke om at noe er galt, kontakt legen eller jordmoren din for eventuell videre henvisning. Kilder: Svangerskapsboken, Foot. Spock, India Mart Health Care, Babycenter, Norsk helseinformatikk, Forskning. Jeg har prøvd alle kjerringrå men de fleste sies å hjelpe mot krampe og ikke rastløse bein.


Jeg skal snakke med legen igjen og håper at han kan finne en løsning, for jeg sitter på sengekanten og rister på beina nesten hele natta. Ada skrev: Når jeg får rensel i bena så har jeg ikke kontroll over de. Svimmel, ør, svartner innmellom.


Stiv nakke, hatt en del muskel spenninger,stiv nede i rygg, noe stiv i nakke og rygg. Muskel spenninger i hode. Sovner av om man ser film , eller hviler.


Ellers litt hektisk , for ikke å sovne av ved. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig. Blodpropp i leggen kan også oppstå under lange flyreiser der du sitter helt stille i mange timer av gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg