torsdag 5. november 2015

Atopisk eksem barn ull

Hold barna varme og tørre i barnehagen. Barnas hus har stort utvalg av ull til dine små. Kjøp enkelt på nett i dag. Se vårt utvalg her! Lei av lang kø på apoteket?

Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Ull lindrer atopisk eksem Den norske ullbedriften Devold ble spesielt utvalgt av Australian Wool Innovation i en banebrytende studie som skal vise hvordan tynn merinoull virker lindrende for barn med atopisk eksem. Alt tyder på at et barn har mindre risiko for å få atopisk eksem hvis det blir ammet i 5-måneder, og lever i røykfrie omgivelser. Et barn har større risiko for å få atopisk eksem , hvis andre i familien har det.


Visse faktorer kan forverre eksemet: ull direkte på huden, infeksjon i huden, svette, tørr luft, vann og såpe og stress.

Hva er atopisk eksem ? Atopisk eksem er den vanligste formen for eksem hos barn. Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver. Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr, rød og kløende. Klør barnet på huden, kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp.


Her er effektive tips og råd for behandling av utslett og lindring av kløe. Stikkord er gode rutiner og mye fuktighet. En god krem mot atopisk eksem bør være fet og inneholde fuktighetsbevarende stoffer.


Noen serier inneholder også stoffer som virker beroligende på hissig hud. Canoderm er en reseptfri krem som inneholder urea (karbamid), fordelt i en bløtgjørende krembase. Personer med atopisk eksem kan få denne på blå resept.


Vi vet ikke helt hvor mange barn det er som ikke tåler ull , men ifølge hudlegen regner man med at rundt prosent av norske barn under seks år har atopisk eksem. Hvem får atopisk eksem ? Det er først og fremst barn som rammes, og enkelte tar med seg tilstanden inn i voksenlivet. Tre prosent av alle spedbarn får atopisk eksem.


Cirka av barn under et år har atopisk eksem og stadig flere barn rammes.

Hos babyer består eksemet som regel av små væskende blærer på kinnene og i hodebunnen. Ull og garn som er norsk og kortreist fra Hillesvåg Ullvarefabrikk! Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet.


Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Baby mnd blir kald av å ligge ute i vogna uten ull. Har prøvd med ullundertøy men den reagerer han på. Noe jeg egentlig var forberedt på siden han har atopisk eksem. Kan dere anbefale meg en type ull deres barn har tålt?


Har hørt om merinoull og bambus. Er det noe som er verdt å prøve? Uff nei for all del ikke ull på barn med atopisk eksem ! Hehe, uff, får bare helt vondt av å tenke på det (har selv atopisk eksem , som var VELDIG hissig når jeg var liten). Det er bare helt forferdelig å ha ull på huden når man har atopisk eksem. Barn med atopisk eksem er varme i seg selv, på grunn av økt blodgjennomstrømming til huden.


Derfor fryser de generelt sett mindre enn andre barn. Ull er som piggtråd Barnelegen forklarer hvorfor barn med atopisk eksem ikke tåler ull. Ull i mikroskop er som å se på piggtråd.


Mange barn med atopisk eksem er sensibilisert mot allergener og har høy total IgE i serum. Kvalitetsull tåles som regel av de aller fleste, men for eksempel barn som er rammet av atopisk eksem kan ofte ikke bruke ull. Ullfibrene irriterer den sarte huden og barnet klør og eksemet blusser opp.


Ull tar også opp fuktigheten i huden, noe som gjør huden tørrere og mer irritert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg