tirsdag 3. november 2015

Hva skal til for å stryke på fagprøven helsefagarbeider

Derfor tenkte jeg at det er blir den beste måten å presentere dere min prøve som jeg hadde og ble bestått. Dette er min eksempel på prøve som jeg tok i juni i år. Du har ikke rett til forlengelse av læretiden, men om din arbeidsgiver er villig til det, kan den forlenges slik at du har jobb frem til ny prøve.


Les mer: Fordeler med fagbrevet. Klage på fagprøven. Om du har fått ikke bestått, men mener det skyldes en feil, kan du klage på fagprøven. På flere av arbeidsstedene må du regne med å jobbe turnus.


Du kan også velge å jobbe utelukkende som nattevakt på institusjon eller i hjemmetjeneste. Du mister ikke retten selv om du takker nei til skoleplassen. Jeg skal ta fagprøven i slutten av mai og jeg lurte på om noen har tips til hva jeg skal forberede? Sitter nå en dag i uka på jobb og forbereder meg. Leser meg opp på evt brukere og deres sykdomsbilde.


Spesielt kort tidsplanen og plan. Du hjelper pasienten med de fleste daglige gjøremål, fra personlig hygiene til klesskift og måltider, i tillegg til at du gir behandling. Denne utdanningen forbereder deg til den teoretiske delen av fagprøven.


Dersom du stryker på fagprøve kan du melde deg opp til ny prøve. Jeg ble kjempe lei meg og redd for at jeg skulle stryke , for det mange sliter med er å få satt ord på hva man kan og vise alt man kan når noen står å ser på. Men siden jeg ikke hadde fortalt dette på forhånd var det ikke noe de kunne ta stilling til i det hele tatt. Men jeg besto fagprøven uten særskilt tilrettelegging.


Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidat. Helsefagarbeider er for deg som har allsidig erfaring med å gi hjelp, pleie og omsorg, og ønsker fagbrev. Du lærer om fysisk og psykisk helse, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse. Tenker å lage noen pleieplaner på forhånd- typisk generelt om hygiene, kommunikasjon, høflighet i forhold til banking på dør etc.


Skal snart opp til fagprøve. Andre ting jeg kan gjør før, noe jeg bør lese på etc? Kurset passer for deg som ønsker fagbrev og som har praktisk erfaring i omsorg, grunnleggende sykepleie eller miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten.


Jeg valgte helsefagarbeider fordi jeg trives med å jobbe med mennesker. Det er veldig givende. Akkurat nå er jeg lærling på andre året, og er utplassert i hjemmesykepleien. Jeg har tidligere vært utplassert ett år på sykehuset.


Dit skal jeg tilbake for å ta fagprøven. Bli helsefagarbeider - ta fagbrev som voksen ! Trondheim, og den 14. Husk for all del å bank på døra til brukeren før du går inn. Husk håndhygiene før ren prosedyre og etter uren prosedyre.


Gi brukeren beskjed om hva du skal gjøre. Finn laveste nettpris her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg