torsdag 5. november 2015

Bake noe godt til kvelds

Frister det med noe ekstra kos til kveldsmaten? Hvorfor ikke invitere gode venner eller rett og slett samle familien rundt kjøkkenbordet med noe godt å spise? Det trenger verken være tidkrevende eller komplisert, men kan bidra til å skape glede og pusterom i hverdagen. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Når du har lyst på noe godt og annerledes til middag eller kveldsmat – da er grove pannekaker med spinat og feta det perfekte valget. Det er sunt, friskt og mettende og topper du dem med noen ristede pinjekjerner har du et hverdagsmåltid du virkelig kan kose deg med! NOE GODT TIL SØNDAGSKAFFEN? Det er noe spesielt med søndagsettermiddager og -kvelder.


Jeg husker det fra jeg var liten jente, vi var ofte på søndagskaffe hos mormor og morfar, eller farmor og farfar. Det var heldigvis ikke bare kaffe som kom på bordet, men også deilig hjemmebakst. Er så sugen på noe godt , helst noe som er litt kjapt. Men orker ikke grave frem bilen for å dra på butikken, så må eventuellt lage noe.


Har sånne vanlige baketing og sånn, men ikke godteri, etc. Noen som har noen gode tips? Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten.


Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til små eller store matmuffins. Har lyst til å lage noe til kvelds , men aner ikke hva. Faller som regel i samme spor og blir det samme hver gang.


Lyst på noe godt til kvelds ? Med Bake it Easy fra Porsgrund Porselen kan du både bake , steke, servere og fryse på samme fat! Pris denne uken KUN 24-. Kjøleskapsgrøt kan være din nye venn på travle morgener. Eple smaker friskt og godt , og mandler eller nøtter er godt i kombinasjon med grøt. Følg gjerne oppskrift, eller gi den en tvist med andre typer frukt og bær.


Grøten må stå i kjøleskapet over natten! Raskt og godt til hverdags. Scones med havre, gulrøtter og nøtter. Bak scones til helgefrokosten, til matpakken eller når du vil ha noe ekstra til kvelds. Har du lyst på noe godt med god samvittighet?


Disse edderkoppmuffinsene er litt skumle og farlig gode, også smeller de i munnen. Ja faktisk, takket være sjokosmell som edderkoppmuffinsene er pyntet med. Feiringen av halloween er stort i USA og det har blitt mer vanlig også i Norge. Butikkene er allerede fulle av skumle kostymer for store og små. Så neste lørdag skal du ikke se bort.


Jeg har ikke prøv men det burde gå greit hvis du halvblander med det surdeigen er matet me for at surdeigen skal ha noe å mette seg på, ellers går det også ann å bruke vannkefir. Du må bare prøve deg frem og teste , lykke til og kom gjærne med en tilbakemelding på hvordan det gikk :-) mvh Hege. HVA MED BAKT SØTPOTET MED DIGG FYLL? I helgen lagde jeg en latterlig god bakt søtpotet som raskt ble en ny middagsfavoritt.


Jeg fylte den med rød ris og bønner, hjemmelaget guacamole, tomater, ristede frø og nøtter og fersk koriander. Superdigg og superlett! En god kringle slår aldri feil. Nå som høsten har ankommet og det er litt kjøligere luft. Er det ekstra hyggelig å kose seg inne med god bakst og varm sjokolade.


Du kan enten lage en stor kringle eller mange små. Flatbrød var følge til så å si all slags mat, både til middag og kvelds , på Anna fra Røros sin tid. Og flatbrød med litt ost eller spekemat er like godt i våre dager, gjerne som et lite mellommåltid når du har lyst på noe godt.


Dryss et godt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Ta tak i hjørnene på deigen og brett dem inn til midten. Rull brødet rundt en gang og legg det på en bakepapirkledd stekeplate eller i en heveform. Du kan også bruke en rundt bolle som du legger et godt meldrysset kjøkkenhåndkle oppi. Omelett er jo så godt , enkelt, mettende og den kan varieres i det uendelige.


Det går fort å lage og tar seg lekkert ut på bordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg