fredag 27. november 2015

Hva er barnevernet

Hva er barnevernet

Mange omsorgsovertakelser kunne ha vært unngått hvis foreldrene selv eller andre hadde kontaktet barnevernet tidligere. Denne brosjyren vil gi et kortfattet innblikk i hva barnevernet er , og hva det kan gjøre til barnets beste. Lov om barneverntjenester av 17. Til barnets beste - Arabisk. Noen ganger kan dette komme i konflikt med hva foreldrene ønsker.


Hva er barnevernet

Barnevernet - Til barnets beste - Arabisk. I enkelte alvorlige tilfeller er det ikke til barnets beste å bo hjemme og barnevernet må overta omsorgen. I en femdel av undersøkelsene fant ikke forskerne dokumenter som oppsummerte hva barnevernet hadde gjort i saken. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.


Det er med beklagelse vi konstaterer at departementet i lys av de siste ti-års utallige nasjonale satsinger på barnevernet , heller ikke i dette lovarbeidet evner å diskutere prinsipielt hva. Jeg jobber, får ingen ting av mamma, ingen gaver de andre får. Hva skal jeg gjøre? Nasket kondomer, og nå er pappa sint Jeg får kjeft opp til flere ganger om dagen, jeg er veldig lei.


Denne sjekklisten er utviklet av Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD) 1) Når bør jeg melde fra til barnevernet ? Er du bekymret for et barn, på den måten at du tror foreldrene kanskje ikke klarer å ta godt nok vare på barnet, bør du melde fra til barnevernet. Hvordan kan jeg vite om det er alvorlig. Det er blitt vanskeligere å finne egnede fosterhjem, spesielt fordi det er blitt færre som ønsker å ta i mot fosterbarn. Dette er nødvendig informasjon som barneverntjenesten trenger for å ha mulighet til å følge opp bekymringsmeldingen. Utover dette er det ingen formelle krav til hvordan meldingen skal være.


Henvender du deg muntlig til barneverntjenesten, bør du skrive ned bekymringen din i etterkant, slik at barnevernet har dokumentasjon på hendelsen. Vi er et kontor i Oslo hvor det jobber mennesker som er opptatt av hvordan barn har det. Barneombudet skal passe på at barnevernet og alle andre som jobber for barn gjør det som er best for barna. Men vi kan ikke bestemme hva barnevernet skal gjøre i en sak. Du kan spørre oss igjen dersom det er noe mer du lurer på.


Hva er barnevernet

Det er opprettet en undersøkelseskommisjon for helsetjenesten. Her finner du informasjon om hvordan barnevernet kan hjelpe. Hvis du ønsker å vite mer generelt om barneverntjenestens arbeid og saksbehandling kan du sjekke barne- ungdoms- og familiedirektoratets hjemmeside bufdir. Et overordnet prinsipp for barnevernets arbeid er at tiltak som settes i verk skal være til barnets beste. Hvis barn og foreldre har motstridende interesser, er det derfor hensynet til barnet som er avgjørende.


Det er vanskelig å definere hva som er en akutt krise da dette er individuelt. Opplever du som barn eller ungdom at du trenger hjelp, eller kjenner du barn og unge som trenger hjelp, kan barnevernvakta kontaktes. Vi finner sammen ut av hva vi kan hjelpe til me eller bistår med å kontakte andre instanser som kan hjelpe.


Hva er barnevernet

Det blir også lovfestet at det skal fremgå av barnevernstjenesten og fylkesnemndas vedtak hva som er barnets synspunkt, hvilken vekt de har tillagt barnets mening og hvordan barnets beste er vurdert. Kjærlighet inn i loven - For barna selv har det vært viktig hvordan de som jobber i barnevernet møter barna og familiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg