fredag 6. november 2015

Melde flytting til norge

Send din flyttemelding her. Se alle våre tips her! Få levert post til rett adresse. Gode tilbud fra våre leverandører. Se de ulike mulighetene her! Få Tilbud på Sekunder.

Spar op til på Flytning til Norge! Trenger du hjelp med flytting? Legg inn anbud på flyttebyrå gratis her. Super bilferie i Norge med halvpensjon.


Book ditt opphold i dag og spar penger - Se våre tilbud her! Planlegger du å flytte til Norge ? Her får du informasjon om hvordan du skal gå frem for å melde flytting til Norge. For at vi skal kunne gi informasjon som er tilpasset deg, vil du bli bedt om å svare på noen spørsmål.

Skal du ikke flytte, men får ny adresse – skal du ikke melde flytting For at vi skal gi informasjon som er tilpasset deg, må du svare på noen spørsmål. Hvis du ønsker posten din sendt til en annen adresse enn der du bor, kan du registrere en postadresse. Flytting til eit land utanfor Norden. Du må melde frå til skatteetaten i Noreg. Dersom du skal vere i Noreg i mindre enn månader, til dømes for å jobbe.


For å sikre at du får brev og pakker når du bytter adresse, må du melde flytting til Posten. Det kan også være lurt å melde flytting til Posten og hvertfall hvis du ønsker omadressering av posten din en periode. Omadressering er ikke det samme som å melde flytting.


Ved en omadressering vil Posten vidresende posten din til en annen adresse i en gitt periode, men de som sender posten din er uvitende om at dette skjer. Skal du flytte innenlands kan du melde fra til folkeregisteret elektronisk. Ved å legge inn enten e-postadresse eller postadresse kan du også sende flyttemelding til familie og venner. Ordne alt du trenger til boligen. Du kan under gjennomføringen av adresseendringstjenesten takke ja til ulike tilbud som kan være nyttig for deg som nettopp har eller skal flytte til ny bolig.


Oversikt over våre adressetjenester for melding av ny adresse, bestilling av oppbevaring eller midlertidig ettersending av post. Se også våre flyttetips for familier og studenter, og hva du gjør når det er kommet et nytt barn i hus. Flyttemelding på nett. Melde flytting fra Norge.


Har du flyttet innenlands skal du altså melde flytting innen dager.

Husk at du også må melde innflytting når du kommer tilbake til Norge. Registrering ved flytting. Alle som flytter til Norge fra utlandet eller til utlandet, mellom norske kommuner, eller innen samme kommune, plikter å gi melding til folkeregisteret innen dager. Når du flytter til Norge skal du møte opp på skattekontoret med gyldig legitimasjon og levere. Jeg flyttet ut av Norge for år siden, men adresseforandringen ble aldri sendt.


Jeg kommer aldri til å flytte tilbake til Norge , da jeg har permanent bosatt meg i England. Burde jeg likevel melde flytting eller er det for sent? Jeg har personnummer og alle rettigheter her i England (ikke statborgerskap). Folkeregisteret er en del av skattekontoret. Mottakende institusjon og landets ambassade i Norge (regjeringen.no) vil kunne gi informasjon.


Et godt sted å starte er UDs land- og reiseinformasjon (landsider.no). Hvis reisen går til et europeisk lan vil du finne nyttig informasjon på landets nasjonale EURAXESS-portal (ec.europa.eu). Ved flytting av foretaket må du melde adresseendring til Posten.


Det gjelder forhold som er viktig for omverdenen, og som kreditorer og andre har rett til å vite om. Du må ha vært medlem av en trygdeordning som gir rett til dagpenger under arbeidsledighet hvis du flytter tilbake til Norge eller et annet EØS-lan og vil søke om dagpenger der på bakgrunn av arbeids- og trygdeperioder som du har opparbeidet deg. Alderspensjon ved flytting til eit EØS-land eller andre land Noreg har avtale med.


For enkelte grupper er det avgrensingar i retten til å få utbetalt alderspensjon i utlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg