tirsdag 30. mai 2017

Hånd fot og munnsykdom eurax

Finn laveste nettpris her. Hånd -, fot - og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals.


I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Forårsakes vanligvis av coxsackievirus serotype A 16.

Mild utslettsykdom som vanligvis forårsakes av Coxsackie A16-virus. Vanligst hos barn og opptrer ofte som mindre utbrudd i. Hvordan smitter hånd -, fot - og munnsykdom ? Man er mest smittsom helt i starten når man er smittet, altså før man vet at man har sykdommen. Har barnet ditt hatt hånd -, fot - og munnsykdom ? Hvis ikke er det ganske sannsynlig at det vil få den. Tilstanden forekommer først og fremst hos barn under år, og symptomene er blemmer i munnen, på hender og føtter, ifølge Tone Bruun, overlege ved Folkehelseinstituttet – derav det spesielle sykdomsnavnet.


Innen blemmene viser seg, har barnet hatt et par dager med forkjølelsessymptomer, lett feber, og noen barn har litt diaré.

Det tar mellom tre og åtte dager fra smitten skjer til det utvikles symptomer. Feber og nedsatt allmenntilstand er de første tegnene, før det etter hvert vil utvikle seg et utslett på hender og føtter og sår og blemmer i munnslimhinnen. Siden hånd -, fot - og munnsykdom skyldes et virus, er det lite man kan gjøre, annet enn å lindre og gi smertestillende mot feber. Blemmene i munnen er de som gir størst plager for de minste, og gjør blant annet at det kan være vondt å spise. Den eneste måten å forebygge smitte på er hyppig håndvask, sier Knut Øymar.


Inkubasjonstiden er på noen dager. Det er stort sett barn under år som får sykdommen, og fordi hånd -, fot - og munnsykdom smitter lett, så er det ofte barnehagebarna som er mest utsatt, sier allmennlege Kjell Vaage som driver eget legekontor på Gran Canaria. Svar: Hånd - fot -munn-sykdommen kommer, som du sier, av viruset Coxachie A virus. Det rammer helst småbarn, men også eldre barn og voksne kan få det. Ofte går det i små epidemier.


Det må ikke forveksles med munn og klovsyke, som riktignok en sjelden gang kan smitte mennesker, men som er noe helt annet. Hnd-, fot - og munnsykdom - Norsk Helseinformatikk Hnd-, fot - og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og. Ved utbrudd av hnd- fot - og -munnsyke i barnehage og skole anbefales. De forårsakes av ulike virus, den ene tilstanden rammer mennesker, den andre dyr.


Tidlig denne uka ringte de fra barnehagen og fortalte at de hadde hånd - fot - og munn-sykdom. Vi valgte å la Sara være i bhg likevel. Men når jeg leser på symptomene for denne sykdommen, stemmer det ikke med Sara.


Sykdommen forårsakes av Coxsackievirus.

Hånd , fot og munnsykdom er en mild virussykdommen som ses hos barn opp til år, og kommer vanligvis i epidemier om sommeren og tidlig på høsten. Denne infeksjonen må ikke forveksles med munn- og klovsyke (aphte epizootica) en svært smittsom sykdom hos tamme og ville kløvdyr som ytterst sjeldent smittet over til mennesker. Det kan ligne litt på herpangina, men heller ikke her forekommer utslett i hender eller føtter, og sårene i slimhinnene fremstår som mange små sår i den bløte gane og mot mandlene.


Nettsteder om Hånd fot og munnsykdoHånd fot og munnsykdom – Hånd fot og munnsykdom. Fra , den frie encyklopedi. Smitte skjer ved kontakt med spytt som spres ved hoste og nysing, og ved nær kontakt. Coxsackievirus-infeksjon er smittsom, og viruset kan spre seg ved å komme i kontakt med luftveissekresjoner fra infiserte pasienter. Risikoen for infeksjon er størst i begynnelsen av sykdomsperioden, når man enda ikke vet at man er smittet.


Dette gjør at sykdommen ofte sprer seg som små epidemier både i barnehager og på skoler. Jeg mistenker at minstefrøkna i huset har fått hånd -, fot - og munnsykdom , men får det liksom ikke til å stemme 1 heller. Hun har utslett over alt, og ved HFMS er det vel kun nettopp på hender , føtter og rundt munn, eller? De fleste får også blemmer i håndflaten og under føttene.


Men hnd-, fot - og munnsyke er ikke s farlig som det ser ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg